Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gianni Infantino, discursul care a șocat planeta: 'Astăzi mă simt gay. Astăzi mă simt handicapat'. Modul inedit prin care șeful FIFA a ales să apere Qatarul

news.sky.com
gianni infantino

Șeful fotbalului a declarat pentru Sky News că se simte "200% în control"  în timp ce minimalizează revenirea de ultimă oră a autorităților de a interzice vânzarea de alcool pe toate stadioanele și insistă că garanțiile făcute de regim privind securitatea oamenilor sunt în regulă, informează news.sky.com.

Președintele FIFA spune că Occidentul nu ar trebui să critice găzduirea Cupei Mondiale de către Qatar, adăugând că națiunile europene ar trebui, în schimb, să își ceară scuze pentru propriile istorii. Infantino a declarat că criticii nu sunt în măsură "să dea lecții de morală oamenilor", în cadrul unei conferințe de presă care a marcat deschiderea turneului.

Qatarul fost criticat pentru modul în care îi tratează pe lucrătorii migranți și pentru atitudinea sa față de drepturile LBGTQ+. Decizia abruptă, luată în ultima clipă de autoritățile din Qatar de a interzice vânzarea de băuturi alcoolice pe toate stadioanele a stârnit, de asemenea, îngrijorări cu privire la garanțiile oferite cu privire la probleme mai mari și mai semnificative.

Apărând națiunea gazdă, Infantino a spus: "Pentru ceea ce noi, europenii, am făcut în întreaga lume în ultimii 3.000 de ani, ar trebui să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecții de morală oamenilor.

"Câte dintre aceste companii de afaceri europene sau occidentale care câștigă milioane din Qatar, miliarde, câte dintre ele au abordat drepturile lucrătorilor migranți cu autoritățile? "Niciuna dintre ele, pentru că dacă schimbi legislația înseamnă mai puțin profit. Dar noi am făcut-o, iar FIFA generează mult mai puțin decât oricare dintre aceste companii din Qatar."

Tirada incoerentă a președintelui FIFA, Gianni Infantino, a fost primul autogol de la Cupa Mondială. El a adăugat: "Astăzi mă simt qatariot. Astăzi mă simt arab. Astăzi mă simt african. Astăzi mă simt gay. Astăzi mă simt handicapat. Astăzi mă simt (ca) un lucrător migrant.

"Bineînțeles că nu sunt qatariot, nu sunt arab, nu sunt african, nu sunt gay, nu sunt handicapat. "Dar mă simt ca atare, pentru că știu ce înseamnă să fii discriminat, să fii hărțuit, să fii străin într-o țară străină. "În copilărie am fost agresat - pentru că aveam părul roșcat și pistrui, plus că eram italian, așa că imaginați-vă.

"Ce faci atunci? Încerci să te implici, să-ți faci prieteni. "Nu începi să acuzi, să te bați, să insulți, ci începi să te implici. "Și asta este ceea ce ar trebui să facem."

În ciuda revenirii de ultim moment a Qatarului privind vânzarea de alcool pe cele opt stadioane ale turneului și a implicațiilor pe care acest lucru le-ar putea avea asupra altor asigurări date, Infantino a declarat pentru Sky News: "Mă simt 200% în control cu organizarea acestei Cupe Mondiale.

De asemenea, a încercat să minimalizeze această schimbare, subliniind că interdicții similare erau în vigoare pe stadioane din Scoția, Franța și Spania.

Infantino a declarat: "Cred că nu este niciodată prea târziu pentru a schimba. Poate că va trebui să facem alte schimbări între timp pe alte subiecte, nu știu. "Dar când vine vorba de securitatea oamenilor - ați vorbit despre LGBT - securitatea tuturor este garantată, de la cel mai înalt nivel al țării. Aceasta este garanția pe care am dat-o și ne ținem de ea".

"Sistemul kafala" din Qatar este un set de legi ale muncii care permit persoanelor sau întreprinderilor din Qatar să confiște pașapoartele lucrătorilor și să îi împiedice să părăsească țara.

Grupurile de apărare a drepturilor omului spun că acest lucru a dat frâu liber dezvoltatorilor să îi exploateze - expunându-i la condiții de muncă extenuante pentru un salariu mic și nepermițându-le să se întoarcă acasă până când proiectele se materializează.

Au fost raportate decese ale muncitorilor migranți care variază de la câteva zeci la câteva mii în cei 12 ani de pregătire a turneului. Conform legii Sharia din Qatar, activitățile sexuale între persoane de același sex sunt pedepsite cu pedepse care variază de la șapte ani de închisoare până la moartea prin lapidare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.