Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gibraltarul prelungește sechestrul asupra petrolierului iranian cu încă 14 zile

petrolier

Curtea Supremă din Gibraltar a dispus vineri prelungirea cu 14 zile a imobilizării petrolierului iranian sechestrat joi de către acest teritoriu din sudul Spaniei aflat sub tutelă britanică, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Petrolierul ''Grace 1'', suspectat că transporta petrol către Siria încălcând astfel sancţiunile internaţionale împotriva acestei ţări, a fost oprit joi în largul Gibraltarului, potrivit autorităţilor spaniole operaţiunea fiind executată de către britanici în urma unei solicitări a Statelor Unite.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Conform legislaţiei aplicabile în Gibraltar, nava nu putea fi reţinută mai mult de 72 de ore, orice prelungire a sechestrului necesitând o decizie a justiţiei. Echipajul petrolierului este interogat de către autorităţile locale.

Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

Iranul, care l-a convocat joi pe ambasadorul britanic la Teheran, a cerut Londrei să elibereze nava ''imediat'', acuzând marina britanică de ''piraterie''. Acest mod de acţiune este 'absolut identic cu politica brutală a Statelor Unite faţă de care ţările europene au protestat mereu', se spune într-un comunicat al MAE iranian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.