Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gică Popescu a demisionat: Scandal uriaș după apariția unei 'poze de rahat'?

gica popescu Inquam Photos

Fostul internaţional Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, a demisionat din Comitetul de Organizare al Campionatului European din 2028 şi al Cupei Mondiale din 2030.

Surse neoficiale susțin pentru gsp.ro că în spatele deciziei ar fi o poză în care acesta a apărut alături de Răzvan Burleanu la Sofia, dar varianta e negată oficial de fostul internațional.

La finalul lunii februarie, românii, bulgarii, sârbii și grecii s-au întâlnit pentru a organiza EURO 2028 și CM 2030, la Sofia. Apariția unei poze făcute după terminarea evenimentului, în care apăreau Popescu și Burleanu, alături de ministrul Tineretului și Sportului și de consilierul acestuia, a inflamat spiritele la acea vreme.

La momentul apariției fotografiei, Gică Popescu declara pentru Libertatea:

Credeți ce vreți, dar n-ați fost în pielea mea! Nu știți ce e în sufletul meu! Nu răscoliți un episod dureros pentru mine și vă cer să nu faceți aprecieri după un rahat de poză. Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu!”.

Popescu rămâne consilierul premierului Viorica Dăncilă și va continua să se ocupe de organizarea meciurilor de la EURO 2020 care se vor disputa în București.

  • "E adevărat că am demisionat din acel comitet pentru Campionatul Mondial din 2030. Am foarte multă treabă cu organizarea Campionatului European din 2020 şi nu mai puteam face şi asta. Din fericire, lucrurile merg bine pentru EURO 2020 şi veţi vedea că vom face un turneu final reuşit", a declarat Popescu, pentru gsp.ro.

Răzvan Burleanu s-a arătat surprins de reacția lui Popescu: „Nu ştiu subiectul, doar dacă îmi puteţi da dumneavoastră mai multe detalii...Sunt surprins de această decizie fiindcă în primul rând nu există o comisie sau un comitet de organizare pentru Campionatul Mondial din 2030 sau pentru Campionatul European din 2028. E decizia lui, nu pot eu să comentez. A explicat de ce a făcut acest lucru? Cred că el e cel mai în măsură să vă explice de ce a luat această decizie”.

Un memorandum de înţelegere între guvernele Serbiei, României, Bulgariei şi Greciei pentru constitutirea Comitetului iniţial de organizare, în vederea depunerii candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 şi Cupei Mondiale din 2030, a fost redactat, la 25 februarie, la Sofia, unde a avut loc la reuniunea cvadrilaterală guvernamentală.

Comitetul va fi format din câte patru reprezentanţi ai fiecărei ţări: ministrul sportului, un oficial guvernamental şi doi reprezentanţi ai federaţiilor de fotbal. Preşedinţia comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte şase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la acelaşi interval, şase luni.

La reuniunea de la Sofia au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi omologii săi din Bulgaria, Serbia şi Grecia. Bogdan Matei a fost însoţit în Bulgaria de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

Citește și: Tone de fructe și legume 'improprii consumului uman', depistate în marile lanțuri de magazine .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.