Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gică Popescu, revoltat de blocarea liniei Henri Coandă-Gara de Nord: 'Nu mai sunt sigur de nimic'

gica popescu

Construcția căii ferate, dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, a fost blocată de către miliardarul Ion Țiriac. Concret, Curtea de Apel București a decis vineri, 11 octombrie 2019, stoparea imediată a lucrărilor. Chiar dacă decizia este executorie, susțin cei de la money.ro, aceasta poate fi atacată în instanța superioară, potrivit digisport.ro.

"Dă-mi voie să nu comentez o victorie a instanței, dacă este o victorie a instanței. Habar nu am. Nu mai sunt sigur de nimic. Atâta timp cât este o decizie a instanței cum să mai pot fi sigur? O să dureze această chestiune, nu am de unde să știu", a spus Gică Popescu, consilierul Guvernului pe problemele legate de organizarea lui Euro 2020 la București, într-o intervenție la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Acțiunea în instanță a demarat la data de 25 septembrie 2019, atunci când Ion Țiriac, alături de alți importanți oameni de afaceri, dar și persoane fizice, au deschis un proces în contecios administrativ și fiscal, la Curtea de Apel București, îndreptat spre Guvernul României, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Este vorba despre Airport Retail Park Otopeni SRL, Dongo BV Real Estate SRL, Daneridge România SRL, Art Pack SRL, Central Ice Rink SRL, Fundaţia Ţiriac, Mărişoiu Roxana Gabriela, Mariana Iancu şi Comtel Focus S.A. Toate aceste societăți au fost lezate de modul în care s-a pus în practică proiectul legat de construcția căii ferate dintre Gara de Nord și Otopeni.

Citește și: Tonel Pop face noi dezvăluiri- Pe urmele cui sunt acum anchetatorii

Ce nu le convine lui Ion Țiriac și celorlalți contestatari?

”Proximitatea actualului traseu propus de oficialii de la Ministerul Transporturilor va face imposibilă continuarea activităţii patinoarului şi a sălii de gimnastică în condiţii optime”, spunea Ţiriac, deunăzi, pentru Gazetă. Ţiriac a declarat că din acelaşi motiv va întrerupe şi alte planuri sportive, respectiv construirea unei academii de tenis, pe care Ion Ţiriac şi Ilie Năstase o aveau în aceeaşi zonă.

Proiectul universităţii este, de asemenea, compromis de această nouă cale ferată care ar urma să traverseze campusul într-un mod care l-ar face complet inutilizabil, atât din perspectiva accesibilităţii, cât şi din cea fonică”,

Totodată, o parte dintre cei 63 de proprietari din zonă se plâng că trenul va trece la numai cinci metri de casele în care locuiesc, punându-le viaţa în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.