Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giganții nemți și francezi sunt în pericol: chinezii au preluat un sfert din piaţa europeană de locomotive diesel

afacere

Cel mai important producător de trenuri din China, CRRC, a preluat controlul asupra unui sfert din piaţa europeană de locomotive diesel, după o singură achiziţie cu un preţ mai mic de 10 milioane de euro, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Producătorul german Vossloh a anunţat luni că îşi va vinde o uzină de locomotive către CRRC Zhuzhou Locomotive, o subsidiară a CRRC. În urma acestei tranzacţii, CRRC va prelua uzina Vossloh din Kiel, Germania, care numără 500 de angajaţi şi a furnizat 25% din piaţa europeană de locomotive diesel în ultimii cinci ani, potrivit firmei de consultanţă SCI Verkehr.

Prin preluarea uzinei Vossloh din Kiel, CRRC dobândeşte "un cap de pod" în Europa, unde ar putea deveni un competitor serios pentru grupul german Siemens şi cel francez Alstom. În luna ianuarie a acestui an, Comisia Europeană a interzis fuziunea dintre Siemens şi Alstom, de teamă că această fuziune ar duce la o diminuare a concurenţei.

CRRC a devenit cel mai mare producător de trenuri din China şi din lume în 2015, ca urmare a unei achiziţii a doi producători chinezi. În anul 2016, CRRC a fost devansat de investitori locali atunci când a încercat să preia producătorul ceh de trenuri Skoda Transportation. Anul trecut, CRRC a realizat o cifră de afaceri de 214,52 miliarde yuani şi un profit de 13 miliarde yuani (1,8 miliarde dolari). Peste 90% din venituri au venit din China, în timp ce Europa a fost responsabilă pentru venituri de 7,57 miliarde yuani.

Citește și: DATE OFICIALE - Cât a costat un vot la europarlamentare: PSD - 3,13 euro, USR+PLUS - 65 de cenți. Pro România a avut cei mai scumpi alegători .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.