Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giganții de pe Wall Street se tem de Joe Biden: vor avea 4 ani mult mai dificili

CNBC
The Wall Street

Wall Street s-a putea confrunta cu patru ani dificili, cu o administraţie Biden care semnalează o politică mai dură faţă de sectorul financiar decât se anticipa iniţial, prin nominalizarea a doi campioni ai protecţiei consumatorilor la conducerea a două agenţii majore, respectiv Gary Gensler drept preşedinte al Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) şi Rohit Chopra la şefia Biroului pentru Protecţia Financiară a Consumatorului (CFPB), transmite Reuters.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Republicanii care susţin politicile relaxate pentru Wall Street  l-au criticat luni pe Biden pentru că a făcut concesii stângiştilor, avertizând că nominalizările vor provoca diviziuni.

”Echipa Biden cedează membrilor extremei stângi”, a declarat Patrick McHenry, republican de marcă în comisia pentru sectorul financiar din Camera Reprezentanţilor, despre Chopra. El a m ai avertizat că Gensler ar trebui să reziste presiunilor de a direcţiona regimul raportărilor legate de instrumentele financiare pentru a încerca să rezolve probleme non-economice sau probleme sociale”.

În calitate de şef al autorităţii de reglementare a pieţei instrumentelor derivate, între 2009 şi 2014, Gensler a implementat noi reglementări pentru tranzacţiile swap, adoptate de Congres după criza financiară, creându-şi reputaţia unui operator dur, care vrea să ţină piept intereselor puternice de pe Wall Street.

Chopra a contribuit la înfiinţarea CFPB după criză şi a fost primul ombudsman pentru împrumuturile studenţeşti. La FTC, acesta a susţinut reglementări mai dure pentru companiile mari în domeniul confidenţialităţii datelor consumatorilor şi concurenţă şi pentru amenzi mai stricte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.