Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul Aibus, zguduit de un scandal de spionaj: 16 angajați sunt vizați de ancheta deschisă în Germania, privind scurgeri de date privind livrări de armament

airbus a 400m

Gigantul european Airbus a concediat 16 angajați în urma unor acuzații care au dus la deschiderea unei anchete în Germania privind suspiciuni de spionaj industrial, a informat duminică agenția germană DPA, citată de Le Figaro, potrivit Mediafax.

Potrivit sursei citate, Airbus ar fi confirmat disponibilizările, fără a da mai multe detalii. În septembrie, surse din companie au declarat că procurorii germani au lansat o investigație privind suspiciuni de spionaj la adresa unor angajați ai Airbus. Ancheta ar fi vizat două contracte încheiate de companie cu forțele armate germane privind livrări de armament.

Citește și: Liviu Dragnea, prima postare pe Facebook, după încarcerare: România, de dragul tău am sacrificat tot

„Unii dintre angajații noștri dețineau documente pe care nu ar fi trebuit să le aibă”, a spus o sursă din cadrul Airbus.

Angajații lucrau în cadrul programului Line Communications, Intelligence and Security (CSI) din Munchen, care se ocupă de securitate cibernetică și activități conexe. Airbus a declarat că efectuează o „anchetă internă continuă cu sprijinul unei firme de avocatură externe” în acest caz. „Grupul cooperează pe deplin cu autoritățile competente pentru soluționarea acestui caz”, a anunțat compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit presei germane, angajații în cauză au obținut accesul la dosare secrete ale Armatei germane cu privire la achiziția unui sistem de comunicații, printre altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.