Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul General Electric se PRĂBUŞEŞTE. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat cu acţiunile companiei de 100 de ani

actiuni la purtator

După mai bine de 100 de ani, acțiunile conglomeratului  american General Electric (GE) vor fi retrase din indicele Dow Jones Industrial Average al bursei americane, din 26 iunie, măsura fiind luată în urma scăderii valorii acțiunilor la jumătate în ultimul an, relatează BBC.

Citeşte şi: Sorina Matei, ATAC fără precedent la adresa lui Iohannis: 'MINCIUNI DE 2 LEI, şobolănii de grădiniţă şi de tot râsul'

În locul GE în indice, care urmărește evoluția a celor mai reprezentative pentru economia americană 30 de companii, vor intra acțiunile Walgreens Boots Alliance, din domenul sănătății.

Măsura vine după o perioadă dificilă pentru companie, ale cărui acțiuni s-au redus la jumătate în ultimul an. General Electric și-a schimbat directorul executiv și a anunțat o serie de reduceri, în efortul de a se repoziționa pe piața de profil.

Reprezentanții companiei au declarat că modificarea nu va schimba angajamentul companiei de a crea o firma „mai puternică și mai simplă”.

General Electric își are rădăcinile în afacerea cu becuri fondată de Thomas Edison, fondată în anii 1890, devenind de-al lunul timpului una dintre cele mai mari companii americane - un conglomerat industrial, care deținea și companii media precum NBC Universal.

În ultimul deceniu, firma a vândut companii, inclusiv NBC, GE Capital și divizia de aparate electrocasnice, răspunzând pierderilor declanșate de criza financiară și performanțe slabe față de concurenți.

General Electric are aproximativ 300.000 de angajați la nivel global, iar luna trecută a vândut divizia de cale ferată.

Indicele Dow Jones este revizuit permanent. În 2015 Apple a intrat în locul AT&T.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.