Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul japonez al jocurilor video Nintendo va deschide un muzeu în Japonia

University of Rochester
jocuri video

Gigantul japonez al jocurilor video Nintendo a anunţat miercuri că lucrează la un proiect de muzeu în Japonia pentru a prezenta numeroasele jocuri şi jucării care au ieşit din fabricile sale în cei peste 130 de ani de existenţă, informează AFP, citat de agerpres.

Muzeul, a cărui inaugurare nu este prevăzută înainte de 2023 sau 2024, va fi situat la câţiva kilometri de centrul oraşului Kyoto din vestul Japoniei, unde se află sediul companiei Nintendo.

El va fi amplasat pe terenul unei foste fabrici în care grupul Nintendo a realizat "hanafuda", cărţi de joc tradiţionale japoneze - produsul său de bază atunci când compania a fost fondată în 1889, cu mult înainte de a se lansa în universul jocurilor video.

Muzeul, a cărui denumire temporară este "Galeria Nintendo", potrivit unui comunicat în limba engleză al grupului nipon, va prezenta "numeroasele produse lansate de Nintendo de-a lungul istoriei sale" pentru "a împărtăşi publicului istoria dezvoltării produselor şi a filosofiei Nintendo".

Vizitatorii vor avea parte şi de experienţe interactive, se precizează în comunicat.

Nintendo a făcut primii paşi în universul jocurilor video în 1977 odată cu lansarea consolelor TV-Game 15 şi TV-Game 6, dezvoltând în acelaşi timp terminale şi jocuri arcade, precum "Donkey Kong", lansat în 1981.

Ulterior, Nintendo s-a bucurat de succes la nivel mondial datorită consolei Famicom, lansată în Japonia în 1983 şi cunoscută în străinătate sub acronimul NES (Nintendo Entertainment System).

Firma japoneză a deschis, de asemenea, în martie, prima zonă de agrement inspirată din universului produselor sale, în imensul parc de atracţii al studiourilor Universal Japan (USJ) din Osaka, în vestul Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.