Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul Microsoft spune nu Bitcoin-ului! Interzice utilizatorilor săi exploatarea criptomonedelor pe serviciile cloud ale companiei

microsoft

Microsoft cere utilizatorilor să obțină o aprobare prealabilă scrisă de la firmă pentru a utiliza Microsoft Azure pentru extragerea de criptomonede precum Bitcoin, conform cointelegraph.com.

Prin adoptarea noilor restricții, Microsoft se alătură multor altor furnizori de cloud computing, inclusiv Google, care interzice , de asemenea, clienților să se implice în minerit de criptomonede fără aprobarea prealabilă scrisă a Google. Alte platforme precum Oracle au interzis complet exploatarea în cloud, în timp ce Digital Ocean necesită și permisiunea scrisă.

Gigantul de cloud computing Microsoft ia măsuri pentru a crește stabilitatea serviciilor sale de cloud forțând noi restricții pentru activități precum mineritul de criptomonede.

Microsoft a interzis mineritul criptografic din serviciile sale online pentru a-și proteja mai bine clienții și serverele, a informat agenția britanică de știri tehnologică The Register pe 15 decembrie.

Compania a introdus noile restricții ca parte a condițiilor sale de licență universale ale Microsoft Online Services. Microsoft și-a actualizat politica de utilizare acceptabilă la 1 decembrie pentru a clarifica faptul că „exploatarea criptomonedei este interzisă fără aprobarea prealabilă a Microsoft”.

În secțiunea „Politica de utilizare acceptabilă”, Microsoft a spus că acum solicită utilizatorilor să obțină o aprobare prealabilă scrisă din partea companiei pentru a utiliza oricare dintre serviciile Microsoft Online pentru minerit cripto.

Microsoft ar fi spus că cele mai recente restricții de cripto mining urmăresc să protejeze serviciile online de riscuri precum frauda cibernetică, atacuri și acces neautorizat la resursele clienților, declarând:

Am făcut această schimbare pentru a ne proteja și mai mult clienții și pentru a reduce riscul de a întrerupe sau de a afecta serviciile din Microsoft Cloud.”

Firma a menționat, de asemenea, că ar putea lua în considerare permisiunea de a extrage criptografii în scopuri de testare și cercetare pentru detectări de securitate.

Microsoft nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Cointelegraph.

Microsoft Online Services este oferta de software găzduită a Microsoft și este o componentă a strategiei de software ca serviciu a companiei. Aceste servicii includ rețeaua de cloud computing Azure a Microsoft, despre care se știe că oferă exploatare de criptomonede pe anumite tipuri de abonament. După cum sa raportat anterior, Microsoft a experimentat și cu servicii blockchain pe Azure, dar și -a încheiat în liniște proiectul Azure Blockchain Service în septembrie anul trecut.

Potrivit unor rapoarte, sistemele de cloud computing Microsoft au suferit o lipsă notabilă de capacitate în ultimii ani din cauza limitărilor continue ale lanțului de aprovizionare. Se estimează că peste o jumătate din centrele de date Azure vor rămâne limitate până la începutul anului 2023.

Mineritul în cloud este o metodă alternativă de investiție în cripto , care permite utilizatorilor să extragă monede digitale fără a utiliza echipamente sau hardware de minerit, bazându-se pe un centru de date la distanță cu putere de procesare partajată. Potrivit grupului de cercetare blockchain Blockchain Council, exploatarea în cloud este una dintre cele mai profitabile modalități de a extrage cripto, deoarece nu necesită clienții să plătească pentru echipament și costurile aferente.

Vestea vine pe fondul industriei miniere de criptomonede care trece printr-o criză majoră legată de iarna actuală a criptomonedei, unii mineri fiind în pragul falimentului din cauza fondurilor insuficiente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.