Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul sud-coreean Samsung Heavy obține o comandă pentru 15 nave de transport GNL pentru un proprietar neidentificat

upstreamonline.com
Samsung Heavy

Gigantul sud-coreean din domeniul construcțiilor navale Samsung Heavy Industries (SHI) a obținut o comandă importantă pentru construirea a 15 nave de transport de gaze naturale lichefiate (GNL), scrie lngprime.com.

Samsung Heavy a declarat marți că va construi navele GNL de 174.000 cmc pentru un proprietar neidentificat din Orientul Mijlociu pentru 4,57 trilioane de woni (3,45 miliarde de dolari).

Aceasta este cea mai mare comandă unică de nave pentru SHI. Constructorul naval va livra succesiv navele GNL până în octombrie 2028. SHI nu a furnizat informații suplimentare cu privire la acest contract.

Surse din domeniul construcțiilor navale au declarat pentru LNG Prime că această comandă este probabil legată de cea de-a doua parte a programului gigantic de construcții navale QatarEnergy.

Prețul de aproximativ 230 de milioane de dolari pentru fiecare transportator GNL este aproape același cu cel al contractului de construcție navală încheiat de QatarEnergy cu HD Hyundai Heavy pentru 17 portavioane GNL.

Investiții majore ale QatarEnergy

Anul trecut, QatarEnergy a semnat acordul în valoare de aproximativ 3,9 miliarde de euro cu HD Hyundai Heavy, dând startul celei de-a doua faze a programului de construcție navală.

Prețurile de aproximativ 229-230 de milioane de dolari pe navă sunt mult mai mici decât prețul mediu actual pentru un transportor de GNL de 174.000 de metri cubi în Coreea de Sud, de aproximativ 260-265 de milioane de dolari.

În cadrul primei faze a contractului de construcție navală, QatarEnergy a contractat 60 de nave de transport GNL la cei trei constructori de nave sud-coreeni HHI, SHI și Hanwha Ocean, precum și la Hudong-Zhonghua din China.

Cu comanda la HHI, firma a rezervat 77 de nave. Dacă va fi confirmată, această nouă comandă la SHI ridică totalul la 92 de nave de transport GNL.

LNG Prime a fost, de asemenea, primul care a raportat că QatarEnergy a semnat un contract de construcție navală cu Hudong-Zhonghua din China pentru construirea a opt nave de transport LNG Q-Max ca parte a programului său de construcție navală.

Navele gigantice vor avea o capacitate de 271.000 de metri cubi și sunt programate să fie livrate în 2028 și 2029, au declarat anterior surse din domeniul construcțiilor navale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.