Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul Tesla anunță CONCEDIERI în masă

tesla

Tesla va concedia aproximativ 7% din forţa sa de muncă de 45.000 de persoane, dar va mări producţia de versiuni mai ieftine ale automobilului Model 3, informaţie care a provocat vineiri un declin al acţiunilor companiei de până la 10%, transmite Reuters.

În cazul angajaţilor temporari şi al contractorilor, Tesla va păstra doar personalul neapărat necesar.

În luna iunie, Tesla anunţase că va renunţa la 9% din forţa sa de muncă. Directorul general al companiei, a scris pe Twitter, în octombrie, că Tesla are 45.000 de angajaţi.

Tesla, care a avut dificultăţi să obţine profit pe termen lung şi să ţină sub control cheltuielile, a mai anunţat că profitul din trimestrul al patrulea va fi mai mic decât cel din trimestrul anterior, scrie News.ro.

Musk a spus că cererea pentru versiunile mai ieftine ale Model 3 va creşte începând din luna iulie, când facilităţile fiscale federale vor scădea din nou cu 50%, adăugând 1.875 de dolari la preţul ţintă al automobilului. La sfârşitul acestui an, subvenţiile federale vor fi eliminate complet.

Eliminarea subvenţiilor pune Tesla în situaţia de a opta între majorarea preţurilor, cu riscul de a pierde clienţi, şi reducerea costurilor cu mii de dolari pe vehicul, o sarcină foarte dificilă pentru un producător auto.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Musk se confruntă şi cu perspectiva ca monopolul deţinut de Tesla pe segmentul automobilelor electrice de lux să se încheie. În următorii câţiva ani, producători auto consacraţi intenţionează să cheltuiască aproape 300 de miliarde de dolari pentru producerea de vehicule electrice şi baterii.

Mărci de lux, precum Audi şi Porsche, ale grupului Volkswagen, Mercedes-Benz, a grupului Daimler, şi BMW intenţionează să ofere modele noi de vehicule electrice.

Startup-uri chineze, între care Byton şi NIO, investesc în vehicule electrice avansate tehnic, profitând de strategia guvernului de susţinere a producţiei de automobile ecologice. Majoritatea analiştilor anticipează că China va deveni cea mai mare piaţă pentru vehicule electrice.

Musk a spus vineri că Tesla trebuie să livreze pe toate pieţele cel puţin versiunea medie a Model 3, în jurul lunii mai, fiind necesar ca mai mulţi clienţi să îşi poată permite aceste vehicule.

Un analist al Autotrader, Michelle Krebs, a apreciat că anul 2019 va fi dificil pentru toţi producătorii auto, pentru că vânzările de automobile noi vor încetini.

”Va fi dificil în special pentru Tesla, care încearcă să obţină profituri, după cel din trimestrul al treilea, şi care se va confrunta cu o concurenţă acerbă în următorii doi ani”, a spus Krebs.

Într-un memo adresat vineri angajaţilor, Musk a afirmat că 2018 a fost cel mai dificil din istoria Tesla, că forţa de muncă a fost mărită cu 30% anul trecut, ceea ce depăşeşte posibilităţile companiei.

Compania a obţinut un profit de 311,5 milioane de dolari în trimestrul al treilea, respectiv 1,75 dolari pe acţiune, iar Musk a spus că este primul profit semnificativ obţinut de la înfiinţarea Tesla.

Pentru trimestrul al patrulea, analiştii anticipează un profit net de 216,92 de milioane de dolari, iar pentru primul trimestru al anului 2019 profitul ar urma să fie de numai 62,8 milioane de dolari, conform datelor Refinitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.