Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Ştirbu, atac DUR după poziţia comună a maghiarilor vizavi de autonomie

gigel stirbu

Vicepreşedintele PNL, Gigel Ştirbu, a avut o reacţie dură după ce mai multe formaţiuni politice maghiare au anunţat semnarea unei poziţii comune cu privire la autonomie. Într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, Ştirbu susţine că este şocat că niciun politician nu a taxat această poziţie a maghiarilor. "Practic, PSD este interesat doar de mirajul puterii și obişnuitele lupte din culise pentru controlul partidului", menţionează deputatul liberal.

 

"Am aflat cu mirare din presa centrală că cele trei formaţiuni politice maghiare din România, UDMR, PPMT şi PCM, vor semna, astăzi la Cluj-Napoca, o luare de poziţie comună “în vederea alinierii conceptelor de autonomie”. Mai mult, guvernul maghiar a adoptat, în decembrie 2017 un act normativ în urma căruia mai multe organizații maghiare din România vor beneficia de un sprijin financiar record, mai mult de 100 milioane de euro. Suma cea mai mare, 90 de milioane de euro o va primi Eparhia Reformată din Ardeal. Din aceste fonduri vor fi finanţate diferite programe, achiziţii mobiliare şi imobiliare, precum şi cheltuielile curente de funcţionare.

Este clar că există o viziune a guvernului maghiar, care în coroborare cu acțiunile celor trei partide maghiare românești vor conduce la umbrirea sărbătorii Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918 cu o serie de evenimente denumite “O mie de ani în Transilvania, o sută de ani în România”.

Ce este straniu este faptul că aceste acțiuni ale partidelor maghiare din România, de ale căror voturi beneficiază în Parlament coaliția de guvernare, nu sunt taxate. Practic, PSD este interesat doar de mirajul puterii și obişnuitele lupte din culise pentru controlul partidului.

Nici până în acest moment, PSD nu a avut vreo reacție față de declarațiile reprezentanților UDMR referitoare la sărbătorirea Centanarului, dovedind lipsa de preocupare față de guvernarea țării și apărarea intereselor naționale.

Coaliția  PSD-ALDE ar trebui  ca în  acest an  important  pentru România  să-și  concentreze toată atenția pentru celebrarea cum se cuvine a  Centenarului  prin organizarea  si desfășurarea unor evenimente  și festivități  corespunzătoare. Guvernul ar trebui să fie în întregime Departamentul Centenar pentru a cataliza acțiunea la nivel național pentru marcarea secolului de la Marea Unire.  Aniversarea  Marii Uniri  ar trebuie să fie principala preocupare a  coaliției aflată la putere, așa cum  este  evidențiată  și in  programul  lor de guvernare.

Dar se pare  că  PSD și ALDE au grijă doar cum să rămână  la putere și conectate la  resursele  bugetare

Întrebarea îngrijorătoare care se pune este: care guvern a alocat mai mulți bani pentru sărbătorirea, respectiv contracararea  Centenarului: cel român sau cel maghiar? Răspunsul este guvernul ungar!", se arată într-un comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.