Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Știrbu, după decizia CNA privind Realitatea TV: Eu sper că CNA are și ceva mai bun de făcut

gigel stirbu

Gigel Știrbu, deputat PNL și președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, a reacționat dur la vestea că CNA va suspenda emisia Realitatea TV.

"Am aflat cu mirare că un post tv de ştiri a fost amendat, dar, culmea, i s-a impus şi o sancţiune prin întreruperea emisiei timp de zece minute, într-un interval orar de maximă audienţă de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. De ce? Pentru că respectivul post de ştiri a îndrăznit să informeze corect despre mitingul diasporei din 10 august și despre intervenția dură a jandarmeriei de atunci.

Să înţelegem că ne-am reîntors în vremurile de tristă amintire, de mai bine cu 30 de ani în urmă, când cenzura era în floare şi nu era voie să critici pe cei de la putere, pentru că altfel va fi aspru sancţionat de către Consiliul Naţional al Audiovizualului! Semnalul acesta vrea să îl lanseze guvernanţii actuali!

Eu sper că CNA are ceva mai bun de făcut decât ca şi pe viitor să sancţioneze pentru a nu ştiu câta oară postul de ştiri care are obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

Vedem zilnic, posturi care sunt certate cu deontologia profesională, posturi care au un singur scop, si anume acela de a călca în picioare pe cei care au o altă opţiune politică decât PSD, care încalcă clar prevederile legale, dar pe care CNA se face că nu le vede.

Nu este normal totuşi, ca într-o Românie democrată, stat membru al Uniunii Europene, informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă şi de bună-credinţă?

Cumva România vrea să fie dusă în rândul statelor subdezvoltate, unde democraţia este un lux, iar respectarea drepturilor omului reprezintă o utopie? Este evident ca pe viitor că trebuie să fie modificată legislaţia, astfel încât nominalizarea persoanelor în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului să nu se mai facă pe criterii politice, şi astfel să poată fi evitată politizarea acestei instituţii. Doar aşa poate fi evitate derapaje ale CNA, de genul pusului botniţei posturilor TV care nu agreează ce fac cei care sunt la putere.

Sper ca instituţiile publice plătite din banii românilor să fie funcţionale, civilizate şi depolitizate, ca în orice stat membru al UE, până nu e prea târziu!", transmite Gigel Știrbu, deputat PNL și președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.