Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Știrbu (PNL) - Stă în puterea noastră să rămânem aceeași națiune puternică la care a aspirat și pe care ne-a lăsat-o moștenire generația unionistă VIDEO

gigel stirbu

Președintele Comisiei pentru Cultură, deputatul PNL Gigel Știrbu,  a menționat cu ocazia discursului său consacrat Marii Uniri din 1918 sacrificiul făcut de înaintași pentru înfăptuirea iealului național reiterân resposabilitatea generației actuale de a continua moștenirea generației unioniste

„În aceste timpuri, acum când celebrăm 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, pentru unii dintre noi poate fi greu de imaginat importanța acestor realizări, pentru că de cele mai multe ori poate fi mult mai ușor să considerăm toate acestea ca un dat istoric și nimic mai mult. Tocmai de aceea, este cu atât mai important să vorbim permanent despre acei oameni de stat și despre acele timpuri pentru a le evoca însemnătatea.Nu vom putea înțelege prezentul și proiecta viitorul fără a privi spre trecutul nostru!

Se ridică două întrebări firești: România de astăzi arată așa cum și-au închipuit-o înaintașii noști ce au săvârsit marele act istoric de la 1 decembrie 1918? Ce fel de țară vrem să lăsăm moștenire urmașilor noștri? Cum va fi oare România următoarei sute de ani? Sigur, este greu de răspuns! Unul dintre marii istorici români contemporani remarca faptul că societatea noastră pare că este în derivă și din cauza lipsei unui proiect național, a unui ideal național care să conjuge energiile creatoare ale poporului român, risipite astăzi în dispute sterile.

Acum 100 de ani, generația Marii Uniri și-a avut idealul său național și a știut să-l împlinească, mulți români făcând jertfa supremă pe câmpurile de luptă ale Marelui Război. Stă în puterea noastră să rămânem aceeași națiune puternică la care a aspirat și pe care ne-a lăsat-o moștenire generația unionistă cu sacificii imense.” a sus sub auala Parlamentului Gigel Știrbu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.