Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali a găsit soluția în scandalul bisericii din Constanța care trebuie demolată: 'O dărâm eu și fac alta în locul ei, biserica adevărată, frumoasă'

Inquam Photos / Octav Ganea
gigi becali

Instanța a hotărât că Biserica „Izvorul Tămăduirii” din zona Macul Roşu, județul Constanţa, trebuie demolată, asta pentru că „lucrările de construcție au fost realizate fără autorizație de construire”. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Constanța în 13 decembrie 2021. Omul de afaceri Gigi Becali, creștin practicant, un om care a sprijinit construirea unui număr mare de biserici, susține că „nu ai ce face” dacă judecătorul a decis în acest fel. Dar, spune omul de afaceri, trebuie ulterior construită altă biserică, iar el se oferă să se implice în acest demers.

Vezi și: IPS Teodosie sfidează din nou! Va oficia Sf. Liturghie în biserica pe care Primăria Constanța o vrea demolată

„Dacă s-a construit ilegal, normal ar trebui să se facă niște acte că să intre în legalitate. Dacă a dat judecătorul așa, nu ai ce face.

Trebuie să se salveze sfântul Altar. Teodosie să ia măsuri să facă un mic paraclis și după aia să se demoleze, dar acolo sfântul Altar să fie protejat, nu ai cum să treci peste.

Asta e părerea mea. Sau să se ajungă la o concluzie cu primarul din Constanța, o să vorbesc și eu cu el, ca să facă o biserica nouă, una frumoasă, peste asta, că asta nu e o biserică frumoasă din ce văd eu la televizor.

O să vorbesc cu primarul, dacă e el de acord, eu o dărâm eu și fac alta în locul ei, biserica adevărată, frumoasă, cu turle. O să iau legătura cu primarul.

Biserica nu se demolează, așa, că bagi buldozerul în ea. Se demolează așa cum spun sfintele canoane", a declarat Gigi Becali, la Realitatea PLUS.

Vezi și: Primarul Constanței îl acuză pe ÎPS Teodosie de abuz instuțional în formă continuată și amenință cu demolarea forțată a unei biserici

Instanța de judecată a decis definitiv, în 13 decembrie 2021, „desființarea, de către Arhiepiscopia Tomisului, a lucrărilor de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanța, Bulevardul Tomis nr. 322, zona Macul Roșu, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Termenul pentru punerea în aplicare a deciziei a fost de 90 de zile și a expirat la data de 14 martie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.