Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali anunță că VINDE jucătorii și spune pe cine aduce antrenor: 'Niciodată nu am jucat atât de prost'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Gigi Becali

CFR Cluj a câştigat titlul de campioană a României pentru a patra oară în istoria sa, după ce a învins FC Viitorul, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I. CFR Cluj a câştigat titlul cu doar un punct avans faţă de FCSB, care s-a impus, tot duminică, scor 1-0, cu Astra Giurgiu.

"Titlul s-a pierdut, nu s-a câștigat. A câștigat echipa mai puternică, mai valoroasă, mai tare. Eu sunt responsabil pentru disciplină. Din cauza lui Alibec am permis niște lucruri la echipă. Vociferări la antrenamente, că iar facem astea, că iar facem astea. Nu dăm vina pe Alibec, că nu e Alibec vinovat. CFR e echipa mai puternică, trebuie să recunoaștem. Ca dovadă, au jucat cu Viitorul și au bătut. Când trebuie să bată, bat. Am avut 4 meciuri cu ei și în niciunul nu am condus. Echipa mai bună a câștigat campionat, asta e concluzia mea. Și azi s-a văzut asta", a explicat Gigi Becali, la final.

Citește și: Top 3 cele mai bogate familii regale din Europa. Surpriză! Pe ce loc se află Casa Regală din Marea Britanie

FCSB a făcut împotriva Astrei un nou meci modest, dar postul lui Dică nu e în pericol. În schimb, Cristi Tănase, fotbalist despre care Meme spunea că va rămâne, nu va mai fi păstrat.

"Noi nici astăzi n-am condus clar, puteau să ne marcheze un gol. Noi nu avem joc elaborat, posesie. Nu pasăm nimic, nu avem posesia cum trebuie să o avem, jucători cu frică. Niciodată nu am jucat atât de prost. Dică rămâne, dar vor pleca jucători. Bine că l-am văzut pe Cristi Tănase, ca să-mi dau seama că nu mai poate. Teixeira vreau să-l mai țin un an. Uite, poți să-l compari pe Abang cu Alibec sau cu Gnohere. Ce sentiment? Hai, puneţi altă întrebare că nu ştiu de sentimente eu! Titlul s-a pierdut, nu s-a câştigat pentru că a câştigat echipa mai puternică, mai valoroasă, mai tare. Eu sunt responsabil, pentru că am permis din cauza lui Alibec nişte lucruri la echipă. Vociferări la antrenamente, că iar facem asta, iar facem asta... Eu am permis, dar nu dăm vina pe Alibec, că nu e Alibec vinovat. E CFR echipă mai puternică, trebuie să recunoaştem. Dovadă că au jucat cu Viitorul şi i-au bătut. Când trebuie să bată, bate. Am avut patru meciuri cu ei, niciunul nu am condus, au fost peste noi. Echipa mai bună a câştigat campioantul, asta e concluzia mea. Şi astăzi s-a văzut. Noi nici astăzi n-am condus clar, puteam să primim un gol. Nu avem un joc elaborat, nu avem posesia. Nu masăm nimic, avem jucători cu frică. Dică rămâne, vor pleca jucători. Bine că l-am pus pe Tănase ca să-mi dau seama că nu mai poate. Teixeira vreau să-l mai ţinem un an. Păi îl compari pe Abang cu Alibec? Sau pe Abang cu Gnohere? Eu nu-i compar. Lui Budescu n-ai ce să-i spui, că fără el nu câştigam meciuri. Trebuie să întărim echipa cu jucători care au putere, au forţă. CFR nu are valoarea noastră ca jucători, dar au bărbăţie, au putere, au forţă, au valoare mai mare dacă au asta. Eu sunt vinovatul din cauză că l-am pus căpitan pe Alibec şi am fost lacom de bani. Trebuia să-l lichidez demult. ”Stai, Mihai, că poate luăm banii, Dică, hai, tată, că poate luăm banii. Am dat atâţia bani pe el şi poate luăm banii.” Şi tot încearcă-l, şi tot încearcă-l, că poate luăm banii. La Iaşi, nu a făcut nimic. După mine, Alibec a uitat fotbalul. Lui Dică nu am ce să-i reproşez. Că o să spună: ”Ţi-am zis să-l dai afară pe Alibec, că vociferează şi strică antreamentele!” Eu sunt vinovatul că trebuia să-i las să termine cu Alibec de la început. N-am avut putere să câştigăm campionatul. O echipă care are câştigă campionatul altfel apare", a mai spus Gigi.

Gigi Becali a declarat că îl doreşte la FCSB pe atacantul camerunez Anatol Abang de la Astra Giurgiu, despre care gsp.ro a scris că ar fi furat bani de-ai coechipierilor şi ar fi clonat carduri de-ale acestora. "Care-i problema? Eu îl iert şi gata. Ce are, mă, cleptomanie? Şi care-i problema? Ne ferim de el", a spus Becali.

"Jucători, vreau să-l iau pe Abang, vreau să-l iau pe Omrani şi vreau să-l iau pe Matei (n.r. - Florentin Matei de la Astra), ăsta. Care-i problema? Eu îl iert. Eu îl iert şi gata. Ce are, mă, cleptomanie? Şi care-i problema? Ne ferim de el. El să joace fotbal şi care-i problema? Cert că vor pleca câţiva jucători, cinci-şase jucători şi vor veni alţii. Abang vreau şi Omrani, ăştia doi îi vreau sigur. Artur Jorge, să vedem cu Teixeira dacă prelungim cu el. Cine mai este? Găman, dar mai avem contract cu el. A spus nişte lucruri care m-au deranjat. A spus, când am mâncat bătaie la Iaşi : ”Hai, bă, aţi văzut că v-a văzut Dumnezeu!” Le-a zis la masori şi la ăia. Cu alte cuvine, pe el nu îl interesează echipa, pe el îl interesează că nu joacă el. Nu poţi să câştigi cu o echipă aşa. N-ai cum să câştigi!. Eu nu vreau să iau campionatul la comisii. Ei voiau (n.r. - CFR Cluj). La ultima înfăţişare, noi am am vrut să ne împăcăm, ei n-au vrut", a declarat Becali.

El a anunţat excluderea definitivă din lot a atacantului Denis Alibec: "Ce, a existat vreodată la Steaua fum de ţigară? Acum, ţigări, pac, pe colo, pe colo, fumează pe ascuns. De ce? ”Păi pe Alibec de ce îl laşi, ce, nu avem voie şi noi?” Îi strică şi pe ceilalţi. Orice se va întâmpla, el nu se va mai antrena, se va antrena cu preparatorul fizic, separat."

Citește și: Atenție, șoferi! De astăzi, o nouă instituție vă poate lăsa fără mașină .

Tehnicianul echipei FCSB, Nicolae Dică, a declarat, duminică seară, că el este principalul vinovat pentru ratarea titlului şi că îşi reproşează faptul că în urmă cu două etape nu a reuşit să-şi motiveze jucătorii pentru a nu pierde meciul cu CSM Poli Iaşi.

“Şi la CFR Cluj s-au băgat în acest an foarte mulţi bani. S-au adus jucători cu mare experienţă. Şi la noi s-au investit mulţi bani. De greşit, cred că meciul de la Iaşi a fost o partidă foarte proastă, nu am reuşit să-I motivez pe jucători să dea totul să câştigăm acel joc. Îmi reproşez că la meciul cu Iaşi nu am reuşit să-i motivez pe jucători, să avem atitudine, să dăm totul. În anumite jocuri îmi reproşez că nu am băgat alţi jucătri în primul 11. Eu sunt principalul vinovat că s-a ratat acest campionat”, a spus Dică.

El a vorbit şi despre situaţia lui Denis Alibec. “Când am semnat cu Steaua le-am spus patronului şi lui Meme că am cea mai mare încredere în Denis Alibec. Credeam mult în el, din păcate a reuşit să dea foarte puţin în acest an, dar este un jucător valoros, care dacă va munci va reuşi să facă o figură frumoasă acolo unde merge. (…) I-am spus că nu o să mai fie în lot până la sfârşitul campionatului. El a crezut că glumesc probabil”.

Tehnicianul Nicolae Dică a declarat, duminică seară, după ultimul meci al sezonului, că i s-a transmis că va continua colaborarea cu FCSB, însă deocamdată nu s-a concretizat nimic. El a precizat că dacă va rămâne la echipa bucureşteană, va avea anumite lucruri de discutat cu Gigi Becali.

"Încă nu ştiu ce voi face, nu mi s-a propus deocamdată prelungirea contractului. Eu îmi doresc să antrenez, o fac cu plăcere, cu pasiune, şi atât timp cât voi avea ofertă de la Steaua sau din altă parte voi merge cu mare plăcere. Doar mi-a transmis domnul Becali că vom merge în continuare. Am avut o relaţie ok cu domnul Becali, dar dacă voi rămâne la Steaua am anumite lucruri pe care doresc să le discut cu dânsul", a spus Dică.

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat că atunci când a preluat CFR Cluj nu se aştepta să câştige titlul din primul sezon, subliniind că îşi doreşte să ducă echipa cât mai departe în cupele europene, măcar în grupele Ligii Europa.

"A foarte greu. Am avut mari emoţii, mi-a fost teamă să nu pierdem munca de un an la o fază de final. În 2018 nu am pierdut niciun meci. Sincer să fiu, nu mă aşteptam să câştigăm titlul. Când am venit la CFR am semnat doi ani şi am zis să încercăm în primul an să fim în primele 3-4 şi apoi vedem. Momentul cel mai greu a fost când am fîcut egal acasă cu Astra şi apoi ne-am dus la Viitorul şi am jucat foarte bine. Săptămâna asta voi avea o discuţie, vrem să ajungem cât mai sus, în grupele Ligii Campionilor ar fi foarte greu, imposibil, dar măcar în grupele Ligii Europa. Au fost multe critici agresive care m-au supărat, din afară, de la antrenori care n-au făcut nimic sau băieţi care nici măcar nu au început antrenoratul. Vreau să rămân la CFR, am doi ani contract. Nu vreau să fac prea multe schimbări. Ne vom aşeza la masă şi vom discuta", a declarat Petrescu la Digisport.

Tehnicianul a spus că înaintea meciului decisiv cu FC Viitorul le-a pus jucătorilor un clip cu familiile lor.

El a adăugat că deşi toată lumea şi-ar dori ca CFR Cluj să joace ca FC Barcelona, în Liga I ar fi pe locul 8 cu un aşa joc şi s-ar bate cu Dinamo în play-out.

"Sunt foarte stresat azi, mă voi bucura peste două-trei zile", a mai spus Petrescu.

Filipe Teixeira a declarat după ultima etapă a play-off-ului Ligii I, în care atât FCSB cât şi CFR Cluj au învins, iar ardelenii au câştigat titlul, că este dezamăgit de ratarea trofeului, el precizând că ar fi trebuit ca gruparea bucureşteană să îşi păstreze locul de lider atunci când a ajuns în fruntea clasamentului.

“Dezamăgit. Am câştigat astăzi, a câştigat şi CFR. Nu ştiu dacă merită mai mult, dar a fost mult timp pe primul loc. Nu aici s-a pierdut titlul. Am fost pe primul loc, trebuia să păstrăm această poziţie. Am pierdut la Iaşi, am pierdut şi alte puncte. A fost un sezon dificil şi păcat că nu ne-am atins obiectivul de a fi campioni”, a spus Teixeira la Digi Sport.

Citește și: Atenție, șoferi! De astăzi, o nouă instituție vă poate lăsa fără mașină

El a precizat că încă nu se gândeşte la ce va face din vară, având în vedere faptul că îi expiră contractul cu FCSB.

“Nu mai am contract, vedem. Un sezon dificil, nu vreau să vorbesc acum ce vreau eu. Nici nu contează. Plec în vacanţă, o să analizez ce posibilităţi ar putea să apară”, a afirmat Teixeira.

Citește și: „Apocalipsă” pe piața telecom! Un gigant concediază mii de oameni

Florinel Coman a declarat, duminică seară, după meciul cu Astra, scor 1-0, că formaţia sa ar fi avut alte şanse la titlu dacă ar fi obţinut măcar o remiză în etapa a opta a play-off-ului, cu CSM Poli Iaşi (0-1).

"Trebuia să fim la mâna noastră şi altfel era. A fost un sezon foarte greu, am schimbat echipa.... foarte greu. Sezonul viitor să fie mai bine decât anul acesta! Noi am pierdut titlul. Dacă scoteam măcar un egal la Iaşi altfel era situaţia", a spus Coman la Digi Sport.

Citește și: A dat startul la majorări! Care este prima bancă din România care oferă mai mulți bani la depozitele în lei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.