Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gilead Sciences anunţă că medicamentul Remdesivir va fi disponibil pentru bolnavii de COVID-19 din SUA din această săptămână

Gilead Sciences
Gilead Sciences

Medicamentul Remdesivir pentru tratarea COVID-19 va fi disponibil din această săptămână pentru tratarea bolnavilor din Statele Unite, a declarat duminică directorul general al companiei producătoare, Gilead Sciences, transmite CNBC preluat de news.ro

”Intenţionăm să aducem remdesivir pacienţilor la începutul săptămânii, începem să lucrăm cu guvernul, care va stabili care oraşe sunt mai vulnerabile şi unde se află pacienţii care au nevoie de el”, a declarat Daniel O’Day la emisiunea CBS’ “Face of the Nation de la CBS.

”Am donat întreaga cantitate pe care o deţinem în lanţul nostru de aprovizionare şi am făcut acest lucru pentru că recunoaştem suferinţa umană, nevoia umană şi dorim să ne asigurăm că nimic nu stă în calea aducerii medicamentului la pacienţi”, a adăugat O’Day.

Noul coronavirus a perturbat societatea şi situaţia financiară din Statele Unite şi restul lumii.

Medicamentul antiviral Remdesivir al companiei Gilead este o sursă de speranţă pentru cei peste 1,1 milioane de americani diagnosticaţi cu noul coronavirus, precum şi pentru investitorii de pe piaţa financiară care speră în redeschiderea economiei.

Gilead anticipează că va produce până la sfârşitul lunii mai peste 140.000 de runde de tratament, care trebuie să fie administrate timp de 10 zile, şi anticipează că va fabrica 1 milion de runde până la sfârşitul acestui an.

Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor (FDA) a autorizat de urgenţă folosirea medicamentului Remdesivir pentru tratamentul împotriva coronavirusului.

Acţiunile Gilead Sciences au crescut în acest an cu aproape 25%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.