Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gimnasta americană Simone Biles, desemnată de revista Time sportivul anului 2021

Simone Biles

Gimnasta americană Simone Biles a fost aleasă joi de revista Time sportivul anului 2021, informează ziarul belgian La Derniere Heure, anunță Agerpres.

Simone Biles, în vârstă de 24 de ani, a avut un an 2021 complicat pe plan sportiv, deşi era aşteptată să fie marea vedetă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Victima "twisties", un fenomen care îi face pe gimnaşti să-şi piardă simţul orientării atunci când sunt în aer, americanca a abandonat în finala concursului pe echipe la JO 2020. Ea a putut concura într-o singură probă în capitala Japoniei, cucerind bronzul la bârnă.

Imediat după JO, Biles nu a ezitat să vorbească despre problemele psihice ale sportivilor de înalt nivel, la fel ca jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka.

Pe plan extrasportiv, cvadrupla campioană olimpică la Rio s-a exprimat în faţa Senatului SUA în legătură cu neglijenţa arătată de Federaţia americană de gimnastică (USAG) şi Comitetul olimpic şi paralimpic american (USOPC) în afacerea Larry Nassar. Fost medic al lotului de gimnastică al Statelor Unite, Larry Nassar a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual, pe durata a două decenii, peste 250 de gimnaste, majoritatea minore.

Biles a fost deja aleasă cel mai bun sportiv al anului în 2016 şi 2019 de Associated Press.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.