Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ginerele-consilier al lui Trump: 'Planul economic este o condiţie prealabilă păcii în Orientul Mijlociu'

bloomberg.com
Jared Kushner

Jared Kushner, consilierul şi ginerele preşedintelui american Donald Trump, a declarat marţi că viziunea sa privind soluţionarea conflictului din Orientul Mijlociu este "ocazia secolului" pentru palestinieni, subliniind că planul economic pe care îl propune este o "condiţie prealabilă" păcii, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

În deschiderea, la Manama, a unei conferinţe economice privind conflictul din Orientul Mijlociu, Kushner a dat asigurări în discursul său adresat palestinienilor care boicotează conferinţa: "America nu v-a abandonat".

Kushner, ginerele lui Donald Trump, a precizat că partea politică a planului american de pace în Orientul Mijlociu nu va fi discutată la eveniment.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

Palestinienii consideră acest demers total inoportun fără o soluţie privind chestiunile politice, care se află în centrul conflictului. Palestinienii cer în special încheierea ocupaţiei israeliene şi constituirea unui stat independent cu capitala în Ierusalimul de Est.

"Acceptarea unei căi de dezvoltare economică este o condiţie prealabilă pentru a ajunge la soluţionarea acestei probleme politice anterior insolubilă", a afirmat Jared Kushner.

Deşi chestiunile politice nu ar urma să fie abordate în cursul celor două zile de lucrări la Manama, Jared Kushner a afirmat că ele vor trebui tratate ulterior.

Citește și: Antenele mută în forță! Cine vine la conducere, începând cu această lună

"Trebuie să fiu clar. Creşterea economică şi prosperitatea pentru poporul palestinian nu vor putea fi atinse fără o soluţie politică corectă şi durabilă, care garantează securitatea Israelului şi respectă demnitatea poporului palestinian", a declarat el.

El a mai spus că palestinienii au fost defavorizaţi în precedentele tratative de pace.

"Mesajul meu direct către poporul palestinian este că, în pofida a ceea ce spun cei care v-au abandonat în trecut, preşedintele Trump şi America nu v-au abandonat", a spus el în discursul din deschiderea conferinţei.

Citește și: Tatăl adoptiv al Sorinei a recunoscut că a dat bani! Suma impresionantă pe care a plătit-o

Acest plan de dezvoltare economică ar putea fi "ocazia secolului, dacă conducerea (palestiniană) are curajul de a profita de ea".

Dezvăluit sâmbătă de Casa Albă, planul promite 50 de miliarde de dolari de investiţii internaţionale în teritoriile palestiniene şi în ţările arabe vecine într-un termen de zece ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.