Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gino Iorgulescu cere FRF să ducă arbitrii la specializare pentru VAR

www.gsp.ro
Gino Iorgulescu

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că va cere Federaţiei Române de Fotbal să trimită arbitri la specializare pentru introducerea sistemului de asistenţă video pentru arbitraj în Liga I.

"Suntem în discuţii cu partenerii noştri, dacă se poate ca în momentul în care se face producţia (n.r. - TV) să se realizeze şi sistemul VAR. Avem această preocupare. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să trimitem o adresă către federaţie, în care să trimită deja arbitri la specializare ca să nu ne trezim că ajungem la concluzia că noi putem folosi VAR-ul şi să nu avem arbitri specializaţi. Noi suntem în discuţii, iar dânşii (n.r. - FRF) trebuie să se mişte în direcţia asta. Durează câteva luni să se specializeze arbitri pentru sistemul VAR", a declarat Iorgulescu.

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a precizat că există fonduri de la FIFA pentru formarea arbitrilor care urmează să participe la implementarea sistemului VAR, FRF fiind dispusă să acceseze acele fonduri. Termenul de formare a arbitrilor ar fi de şase luni şi, în aceste condiţii, VAR-ul va putea introdus abia în sezonul 2020/2021 al Ligii I.

Ştefan a adăugat că, potrivit noului contract prin care LPF a cedat drepturile TV firmei EAD, nu se renunţă la meciurile de luni din Liga I.

"Vom avea meciuri lunea, însă, spre deosebire de contractul anterior, în acest contract s-au stabilit reguli foarte clare pentru programare şi s-au stipulat în contract orele şi ziele de disputare pentru meciurile din Liga I. Există mai multe sisteme de stabilire a orelor, în funcţie de anotimp. Grila rămâne neschimbată, 30 la sută din bani vor ajunge la cluburi în mod egal şi 70 la sută din bani având în vedere criteriul performanţei sportive, în funcţie de locul ocupat în clasament la finalul sezonului regulat, respectiv la finalul play-off-ului/play-out-ului. Vor fi trei tranşe, una la începutul sezonului, una în ianuarie şi una în martie, dar există posibilitatea ca în funcţie de legislaţia aplicabilă, să revenim la sistemul cu două rate", a precizat Justin Ştefan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.