Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giorgia Meloni înfurie feministele. A cerut ca oficial lumea să i se adreseze cu Domnule președinte și nu Doamna președintă

timesofisrael.com
Giorgia Meloni

Prima femeie prim-ministru din istoria Italiei, Giorgia Meloni, vrea să fie numită în documente oficiale „domnul” și nu „doamna”, se arată într-o circulară guvernamentală emisă vineri, relatează Reuters.

Meloni, care a preluat mandatul săptămâna trecută, după victoria de la alegerile din 25 septembrie, le-a înfuriat deja pe feministe când a anunțat că va folosi forma masculină a titlului său oficial: „președinte al consiliului de miniștri”, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În italiană, numele pot lua o formă masculină sau feminină, iar titlul lui Meloni a fost precedat de articolul masculin „il”, nu de femininul „la”, în prima declarație emisă de biroul ei, duminică.

Acum, Meloni a făcut un pas mai departe, declarând că titlul ei oficial ar trebui să includă și „Signor” – în traducere, „Domnul”.

„Titulatura care urmează să fie folosită este… Domnule Președinte al Consiliului de Miniștri”, se arată în circulara emisă de biroul ei și distribuită tuturor ministerelor guvernamentale.

Printre cei care vor trebui să se obișnuiască cu titlul dorit de Meloni se numără șeful statului Sergio Mattarella, care a învestit-o oficial în noul ei rol.

Administrația prezidențială a folosit forma feminină „la” pentru a se referi la Giorgia Meloni când a anunțat că a depus jurământul, sâmbătă.

În timp ce ascensiunea lui Meloni la putere a spulberat o barieră pentru femeile din politica din Italia, ea nu este cunoscută ca feministă.

Prim-ministrul se opune cotelor de gen în consilii și în parlament, argumentând că femeile ar trebui să se ridice prin merit, și a numit doar șase femei în cabinetul său de 24 de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.