Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giorgia Meloni schimbă politica: Italia trebuie să revină la apărarea intereselor sale naţionale în primul rând

Giorgia Meloni

Italia se va concentra mai mult în viitor din nou asupra intereselor sale, a indicat sâmbătă Giorgia Meloni, care urmează să devină noul prim-ministru după ce partidul său Fratelli d'Italia s-a plasat pe primul loc la recentele alegeri parlamentare, transmite dpa, potrivit Agerpres.

'Italia trebuie să revină la apărarea intereselor sale naţionale în primul rând', a declarat Giorgia Meloni, la Milano, în primul discurs public după câştigarea alegerilor, vorbind despre o 'schimbare în următoarele câteva luni'.

Ea a precizat că aceasta nu înseamnă o atitudine negativă împotriva altora, ci una pozitivă faţă de Italia.

Giorgia Meloni a mai spus că simte că Italia permite să fie tratată de sus de parteneri europeni şi de Bruxelles şi că nu este tratată ca un egal.

Lidera Fratelli d'Italia a reluat astfel o afirmaţie din campania electorală, la finalul căreia partidul său a reieşit drept cea mai puternică formaţiune din alianţa de dreapta care a promis o politică naţionalistă şi protecţionistă.

Potrivit Giorgiei Meloni, evaluarea sa a fost confirmată acum de faptul că alte ţări din Europa pun de asemenea interesele proprii deasupra celor ale Uniunii Europene.

Aceasta poate fi interpretată ca o critică la adresa guvernului german, care pune la punct un pachet de asistenţă de până la 200 miliarde de euro pentru a-i ajuta pe germani să lupte cu creşterea preţurilor la energie, notează dpa.

În Italia, aceasta a fost interpretată ca o lipsă de solidaritate, inclusiv de prim-ministrul demisionar Mario Draghi, adaugă agenţia germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.