Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

18 răniți după un experiment științific eșuat. Momentul în care un butoi cu azot lichid sare în aer (Video)

Facebook
experiment stiintific hidrogen

O explozie produsă la un festival de ştiinţă în nord-estul Spaniei s-a soldat cu rănirea a 18 persoane, unele dintre ele grav, între care 10 copii cu vârste între 3 şi 13 ani. Accidentul s-a produs vineri seara în timpul demonstraţiei unui experiment la Casa de Cultură din oraşul catalan Girona, relatează Agerpres.

la circa 100 de kilometri nord-est de Barcelona, au informat sâmbătă mass-media spaniole, citând autorităţile şi purtători de cuvânt ai spitalului la care au fost duşi răniţii.

În cadrul unei demonstraţii la festivalul organizat de Universitatea din Girona (UdG), un recipient cu azot lichid a explodat în faţa unui public cu 200 până la 300 de persoane, majoritatea familii, au precizat sursele citate. Persoanele rănite nu au suferit arsuri. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre ei au fost răniţi de bucăţi ale recipientului metalic care a explodat.

O fetiţă de 5 ani a fost cel mai grav rănită şi se află în prezent la spitalul din Girona, alături de alte patru persoane grav rănite - doi copii de 10 şi, respectiv, 12 ani, o femeie de 47 de ani şi un bărbat de 31 de ani.

Restul de 13 persoane rănite au fost externate între vineri seara şi sâmbătă, potrivit mass-media.

Purtătorul de cuvânt al UdG, Salvador Marti, a declarat că experimentul cu azot lichid fusese efectuat de multe ori fără probleme. El a spus că este "de neînţeles" de ce s-a întâmplat acest accident. Poliţia catalană va deschide o anchetă, a mai spus Salvador Marti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.