Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu: 26 de irakieni și sirieni, găsiți de polițiști ascunși într-un camion cu struguri

New York Daily News
copii imigranti

Polițiștii de frontieră de la Vama Giurgiu au găsit 26 de străini, irakieni și sirieni, ascunși într-un camion care transporta struguri. Aceștia intenționau să intre ilegal în țară și le-au spus polițiștilor că urmau să plătească fiecare câte 5.000 de euro când ajungeau în România, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, cei 26 de cetățeni străini, 24 din Irak și 2 din Siria, au fost găsiți într-un camion care transporta struguri din Grecia în România. Mașina, condusă de un șofer român de 62 de ani, le-a trezit suspiciuni polițiștilor care au observat că peretele lateral al autoutilitarei este modificat și prins în șuruburi vopsite recent, fapt pentru care au deschis compartimentul.

Într-un loc special amenajat din compartimentul de marfă, oamenii legii au descoperit 25 de adulți și un copil, care nu aveau documente de identitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că este vorba de 24 de irakieni și doi sirieni, cu vârste cuprinse între 2 și 49 de ani. Aceștia le-au spus polițiștilor că rudele lor urmau să plătească pentru fiecare câte 5.000 de euro unui bulgar care a organizat transportul.

„Cei în cauză au declarat că au fost urcați în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetățeni bulgari și pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Toți intenționau să ajungă în țări din Vestul Europei.

Cetățenii străini au fost preluați de polițiștii de frontieră din Bulgaria, iar șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.