Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu: Cantitatea de 21 de tone de deşeuri din material plastic, oprită la frontieră

deseuri

Cantitatea de 21 de tone de deşeuri din material plastic, transportată din Grecia pentru România, a fost oprită la PTF Giurgiu pentru că nu îndeplinea condiţiile legale de transfer transfrontalier.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unui ansamblu rutier condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 21.210 de kilograme deşeuri din plastic, care fuseseră încărcate de la o societate comercială din Grecia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din judeţul Ilfov. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, iar în urma verificărilor efectuate, a fost stabilit faptul că documentele de notificare pentru circulaţia transfrontalieră, prezentate de către şofer, nu erau conforme Regulamentului CE nr. 1013/2006, privind transferul transfrontalier de deşeuri", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu.

În cauză, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

Menţionăm faptul că în ultimele două luni poliţiştii de frontieră giurgiuveni au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse cantitatea de 287 de tone de deşeuri de oţel, plastic, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic, pilitură de alamă şi polistiren, pe care 13 şoferi bulgari şi cinci şoferi români încercau să le introducă în ţară fără documente complete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.