Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu: Îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumuri contrafăcute, în valoare de peste 400 mii de lei, confiscate la frontieră

www.ct100.ro
politia de frontiera

Aproximativ 6000 de articole de încălţăminte, îmbrăcăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 400.000 de lei, au fost confiscate de poliţişti la frontiera cu Bulgaria, fiind întocmite dosare penale pe numele a nouă români şi doi cetăţeni turci, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu. 

Citeşte şi: Liviu Pleşoianu îi DESFIINŢEAZĂ pe protestatarii #Rezist: 'Strigi 'Ciuma roşie', eşti nepoţelul lui Goebbels...'

"La Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele din cadrul Serviciului Teritorial Teleorman, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară un cetăţean român în vârstă de 57 ani, la volanul unui automarfar, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe cutii cu încălţăminte care purtau numele unor mărci înregistrate, fiind identice sau similare cu acestea. Din documentele prezentate de şofer, nu rezulta marca produselor transportate, iar la verificări s-a stabilit că este vorba despre 4.752 perechi pantofi sport susceptibile a fi contrafăcute", se arată în comunicatul citat. 

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti, au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute şi au selectat pentru control mai multe autocare aparţinând unor firme de transport internaţional, a menţionat sursa citată. 

"Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 1.220 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări a fost stabilit faptul că posesorii bunurilor sunt opt cetăţeni români şi doi cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 32 şi 52 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul - Turcia, cu scopul de a le comercializa şi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea", se mai arată în comunicatul de presă. 

Toate bunurile susceptibile de a fi contrafăcute, a căror valoare totală dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 405.110 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai precizează sursa citată. 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, iar cei nouă cetăţeni români şi doi cetăţeni turci implicaţi sunt cercetaţi în aceste dosare, în stare de libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.