Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu, la un pas de Beirut: Aproape 2000 de tone de azot descoperite de poliţişti în zona portuară - Trei dosare penale deschise (FOTO)

azot

La data de 15.09.2020 în baza unor date și informații obținute de lucrători din cadrul Serviciului Politie Transporturi Giurgiu,  polițiști din cadrul Secției Regionale Politie Transporturi BUCUREȘTI și Serviciul Politie Transporturi Navale și Feroviare GR,  în baza unui plan de actiune întocmit la nivelul secției, au acționat în zona portuara Giurgiu, - Zona Libera Giurgiu, împreună cu inspectori din cadrul Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Giurgiu, constatând în flagrant 3 infractiuni la Legea nr 195/2005 privind protecția mediului, cu următoarea situație de fapt:

Administrația Zonei Libere Giurgiu în intervalul iulie 2020 - septembrie 2020, a manipulat, ambalat și depozitat  cantitatea totala de circa 1000 tone îngrășământ  conținând azot nitric și azot amoniacal, activitatea desfășurându se pentru o entitate ec   din spațiul european în baza contractului încheiat între cele doua părți.

S a stabilit ca depozitarea a fost efectuata  fără respectarea normelor legale, în speta fiind depozitate în zona cheiului, în aer liber, neferite  de lumina soarelui  și nu în spațiu acoperit, creând o stare de pericol  pentru  celelalte entități economice din proximitate, pentru mediul acvatic și pentru personalul angajat din zona.

In cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul  infr prev de. art. 98 alin. alin 3 lit a  din OUG NR 195/2005, sancționată cu o pedeapsa de la 6 luni la 3 ani închisoare, fata de funcționari  din cadrul SC. A Z L Giurgiu.

Pe acelasi obiect material au fost efectuate alte  2 constatări flagrante, zona proxima, la o societate privata , pe doua locații diferite, în calitate de depozitar pentru alte doua entități economice, însumând  898,8 tone care fac obiectul  a doua cauze penale, intervalul de comitere fiind același ca la infracțiunea de mai sus.

In cele trei cauze au fost ridicate mostre de probe pentru a fi exploatate  în procesul penal.

S-a stabilit ca cele doua entități care fac obiectul celor trei cauze penale constituite  la data 15.09.2020  nu dețineau nici autorizare pentru depozitare emisa de către APM Giurgiu, urmând ca inspectorii GNM Giurgiu sa aplice sancțiuni contravenționale.

Cauza se afla sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Giurgiu.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.