Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC mărește numărul secțiilor de votare din diaspora la 150. Este o decizie partizană

facebook.com
alegeri moldova

Decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 150 de secții de vot pentru diaspora la alegerile din iulie, după ce instanțele judecătorești au obligat CEC-ul să deschisă nu mai puțin de 190 de secții de vot, este criticată de experții politici.

Anatol Țăranu, invitat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV, a declarat: „Este o decizie partizană care vorbește despre faptul că CEC are afiliere de partid foarte clară. Acest lucru nu s-a făcut din dragoste pentru legislația electorală. Cât timp nu ne vom învăța să-i taxăm pe cei care ignoră poziția cetățenilor, atât timp ei se vor comporta cu noi în acest mod”.

„Am convingerea că nu se va mai reveni la această problemă, pentru că nu mai avem timp. Sper că diplomații noștri, reprezentanții Ministerului de Externe deja lucrează cu autoritățile statelor unde avem cetățeni de-ai noștri. S-a decis ca să fie deschise 150 doar pentru că pentru atâtea secții au fost bugetați bani, în pofida deciziei instanței. Codul Electoral prevede că decizia finală aparține CEC-ului. Acum ministerul trebuie să lucreze eficient cu autoritățile țărilor gazdă”, a spus Igor Boțan.

Platforma DA cere procuraturii să se implice în acest caz și să-i sancționeze pe membrii CEC, pentru nerespectarea deschiderii a 190 de secții de votare în diaspora.

„Este continuarea unui sabotaj cras din partea CEC-ului, care a devenit complet controlată de doi agenți ai lui Igor Dodon, Lebedinschi și Filipov. Nu știu dacă acolo a fost pusă în aplicare metoda „culiocului”, aceste aspecte trebuie să le examineze Procuratura. Tehnic deja este complicat să mai schimbi ceva, a rămas puțin timp, dar nimeni nu a anulat responsabilitatea administrativă și penală pentru neexecutarea hotărârii instanței”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari (Platforma DA).

La 22 iunie Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău care obliga CEC-ul să deschidă pentru alegerile din iulie nu mai puțin de 190 de secții de vot în străinătate. Decizia CEC de a deschide 150 de secții a avut la bază devizul de cheltuieli estimativ elaborat pentru organizarea și desfășurarea scrutinului, notează știri.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.