Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google a cerut permisiunea să-şi reia afacerile cu Huawei

TechNews
Huawei

Google a cerut oficial Guvernului Statelor Unite să i se permită să-şi reia afacerile cu Huawei notează news.ro.

Agenţia germană de presă Deutsche Press Agentur anunţă că Google a confirmat depunerea unei cereri oficiale prin care să facă excepţie de la interdicţia impusă companiilor americane de a mai derula afaceri cu Huawei.

Din mai 2019, Statele Unite au interzis accesul Huawei la tehnologii americane şi, în acelaşi timp, au interzis companiilor americane să mai deruleze relaţii de afaceri cu producătorul chinez.

În anumite cazuri se pot face excepţii, care sunt stabilite în urma unei cereri speciale şi a unui riguros proces de verificare. Microsoft este una din companiile americane care au primit un astfel de acord din partea Guvernului.

Google vrea acum să beneficieze de o excepţie similară şi să poată derula, la fel ca Microsoft, afaceri cu cei de la Huawei. Dacă va obţine acest drept, aplicaţiile şi serviciile Google vor fi reinstalate pe telefoanele şi tabletele producătorului chinez.

Vreme de 9 luni, Google nu a făcut nimic pentru a încerca să reia legăturile cu Huawei, părând că îşi asumă pierderile financiare pricinuite de faptul că a rămas fără cel mai mare client după Samsung.

Însă, în ultimele luni, Huawei a reuşit să “crească” o alternativă la Play Store, care ameninţă chiar ecosistemul ce stă la baza dominaţiei Google pe piaţa smartphone-urilor.

Huawei şi-a făcut propriul magazin de aplicaţii, AppGallery, în care a investit peste 1 miliard de dolari şi la care lucrează peste 3.000 de ingineri. AppGallery poate fi instalat şi pe alte telefoane cu Android şi poate fi preinstalat de alţi producători ca o alternativă mai ieftină la serviciile Google.

Acesta este, mai degrabă, motivul pentru care Google vrea să reia acum legăturile cu Huawei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.