Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google a lansat 'Anti Money Laundering AI'. Gigantul tech susține că noile instrumente sunt mult mai eficiente în detectarea spălării banilor

indepthseo.com
google ai inteligenta artificiala

Google Cloud a anunțat recent lansarea serviciului său „Anti Money Laundering AI” (AMLAI) după o încercare de succes cu grupul de servicii financiare HSBC din Londra.

AMLAI folosește învățarea automată pentru a crea profiluri de risc, pentru a monitoriza tranzacțiile și pentru a analiza date. Conform unei postări pe blog de la Google Cloud:

Monitorizarea tranzacțiilor AI înlocuiește abordarea definită manual, bazată pe reguli și valorifică puterea datelor proprii ale instituțiilor financiare pentru a antrena modele avansate de învățare automată (ML) pentru a oferi o imagine cuprinzătoare a scorurilor de risc.”

În practică, Google Cloud susține că partenerul său de încercare, HSBC, a înregistrat o creștere de două până la patru ori mai mare decât numărul de alerte pozitive și o reducere cu 60% a rezultatelor false pozitive, conform cointelegraph.com.

Costul serviciului va varia în funcție de numărul de clienți deserviți zilnic cu sistemele AML și de evaluare a riscurilor și de câți clienți sunt incluși în setul de date de antrenament utilizat pentru a dezvolta modelul.

Lansarea AMLAI semnifică promovarea ambițiilor Google și Google Cloud în spațiul fintech. În timp ce actualul zeitgeist AI se concentrează pe produse generative AI, cum ar fi chatbot-ul Google Bard, compania și-a făcut simțită prezența în liniște atât ca dezvoltator fintech, cât și ca furnizor de servicii bancare.

În timpul pandemiei de COVID-19, Google a implementat rapid un instrument de procesare a împrumuturilor din programul de protecție a salariului. De-a lungul anilor, compania s-a interesat în soluții alternative de plată, cum ar fi serviciul său Google Pay adoptat pe scară largă și apariția cardurilor de debit sponsorizate de Google, care oferă conectivitate de comunicare în câmp apropiat.

Implicarea în continuare a Google în sectorul AML ar putea fi un semn pozitiv pentru industria în creștere. Potrivit unei analize de la BlueWeave consulting, dimensiunea pieței globale AML a fost estimată la aproximativ 3 miliarde de dolari în 2022 și este de așteptat să ajungă la aproape 8 miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului.

Factorii de atenuare care cauzează creșterea proiectată includ creșterea plăților netradiționale, un peisaj de reglementare în continuă schimbare și o creștere constantă a numărului de cazuri de spălare a banilor la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.