Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google Maps și Waze, fără date live despre traficul din Israel și Gaza - Armata israeliană a cerut măsura

waze

Google se conformează cererii armatei israeliene de a dezactiva informațiile live despre trafic în Israel și Gaza.

Compania Google a Alphabet Inc. dezactivează condițiile de trafic live în Israel și în Fâșia Gaza pentru aplicațiile sale Maps și Waze, la cererea armatei israeliene, înaintea unei potențiale invazii terestre în Gaza.

"Așa cum am făcut anterior în situații de conflict și ca răspuns la evoluția situației din regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea în direct condițiile de trafic și informațiile privind gradul de ocupare din considerație pentru siguranța comunităților locale", a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un comunicat.

Măsura, la cererea IDF

Google elimină datele privind aglomerația în timp real în Israel și Gaza la cererea Forțelor de Apărare israeliene, potrivit unei persoane care are cunoștință de acest lucru și care a cerut să nu fie identificată pentru a discuta chestiuni interne. Informațiile în timp real despre trafic ar putea dezvălui mișcările trupelor israeliene.

Compania a luat măsuri similare în Ucraina anul trecut, după invazia Rusiei în această țară, dezactivând datele în timp real privind traficul de vehicule și pietoni.

În timp ce Maps și Waze nu vor afișa traficul în timp real, șoferii care utilizează sistemele de navigație vor continua să primească live orele estimate de sosire care se bazează pe condiții reale, a precizat Google.

Și Apple s-a conformat

Site-ul tehnologic israelian GeekTime, care a raportat primul această evoluție, a declarat că aplicația Maps a Apple Inc. s-a conformat, de asemenea, solicitării armatei israeliene. Un reprezentant al Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Forțele de apărare israeliene nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Israelul a apelat la peste 300.000 de rezerviști după ce atacurile grupului militant Hamas au ucis peste 1.400 de persoane în sudul Israelului și a văzut peste 200 de persoane luate ostatice. Armata țării a făcut aluzie la o invazie terestră în Gaza, care a fost criticată de liderii mondiali din cauza riscului de a face victime civile. Președintele american Joe Biden a declarat că a întrebat despre "alternative" la un război terestru în timpul întâlnirilor sale cu premierul israelian Benjamin Netanyahu de săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.