Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google nu va mai putea folosi controversata manevră pentru evitarea taxelor în SUA

google

Compania-mamă a Google, Alphabet Inc., nu va mai putea folosi din acest an așa-numita manevră de înregistrare a proprietății intelectuale "Double Irish, Dutch sandwich" care îi permitea să evite plata taxelor în Statele Unite, transmite miercuri CNBC, scrie Mediafax.

Un purtător de cuvânt al Google a confirmat marți că nu va mai folosită structura de licențiere, spunând că acesta era totuși în conformitate cu regulile internaționale. Decizia vine după schimbarea codului fiscal SUA din 2017.

Dosarele de taxe ale Google din Olanda arată că în 2018 Google a mutat 21,8 miliarde de euro prin intermediul holdingului din Olanda în Insulele Bermude. În anul 2017 Google a mutat 19,9 miliarde în Bermude. Google a promis anterior că vor înceta aceste practici în 2020.

„Nu a fost confirmată încă, de către conducere, o dată precisă pentru finalizarea acestei practici de licențiere, însă administratorii se așteaptă ca acest lucru să se întâmple la 31 decembrie 2019 sau în cursul anului 2020”, reiese din dosarele de taxe ale Google din Olanda.

„În consecința, cifra de afaceri și cheltuielile aferente ale companiei, generate din activitățile de licențiere vor înceta din acel moment”, potrivit Camerei de Comerț din Olanda.

Google, la fel ca toate celelalte multinaționale care profită de strategiile de minimalizare a taxelor, a declarat în permanență că își plătește toate taxele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.