Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google se confruntă cu probleme de Wi-Fi în noul său birou `inteligent`

Google
Google cont

Noul birou "Bay View" al Google din Mountain View, California, are probleme cu Wi-Fi-ul de luni de zile. Semnalul este extrem de slab.

Google a lăudat nenumăratele inovații din prima clădire proiectată și construită în întregime de gigantul web, mutând chiar și angajați pentru a se concentra pe cel mai important proiect al său: inteligența artificială generativă.

Însă, unii spun că și-ar fi dorit ca aceste inovații să fi inclus și un Wi-Fi decent, scrie Reuters citat de Mediafax.

Clădirea "Bay View", situată la sediul central al unității Alphabet, Mountain View, California, este afectată de luni de zile de un Wi-Fi nefuncțional sau, în cel mai bun caz, slab, potrivit a șase persoane familiare cu acest subiect.

Angajații trebuie să se conecteze la cablurile ethernet de la birourile lor pentru a obține un serviciu de internet constant. Unii se mulțumesc să folosească telefoanele ca hotspoturi.

O purtătoare de cuvânt a Google a recunoscut: "am avut probleme de conectivitate Wi-Fi în Bay View". Ea a precizat că Google "a făcut mai multe îmbunătățiri pentru a rezolva problema", iar compania spera să aibă o soluție în următoarele săptămâni.

Potrivit unui inginer de inteligență artificială alocat clădirii, care găzduiește, de asemenea, membri ai echipei de publicitate, Wi-Fi-ul nefuncțional nu a fost de niciun ajutor pentru ca Google să impună un ordin de revenire la birou trei zile pe săptămână.

Google nu a dezvăluit public motivele pentru problemele Wi-Fi, dar angajații spun că acoperișul clădirii de 600.000 de metri pătrați înghite banda largă ca în Triunghiul Bermudelor.

Sub acel acoperiș oceanic, angajații Google se întrec în a lansa cele mai recente versiuni ale software-ului avansat de inteligență artificială cunoscut sub numele de Gemini, o cheie pentru viitorul Google.

Întrebat de Reuters dacă campusul dispune de un Wi-Fi puternic, Gemini a părut prudent și optimist. "Este foarte probabil ca campusul Bay View să aibă Wi-Fi", a răspuns softul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.