Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google și-a actualizat politicele de confidențialitate care îi vor permite să preia date disponibile public în scopuri de instruire a Inteligenței Artificiale

cointelegraph.com
google ai inteligenta artificiala

Google a făcut actualizări ale politicii sale de confidențialitate care îi permit acum să preia orice date disponibile public și să le folosească în scopuri de instruire în domeniul inteligenței artificiale (AI).

Actualizarea politicii de confidențialitate a companiei a venit pe 1 iulie și poate fi comparată cu versiunile anterioare ale politicii printr-un link publicat pe pagina de actualizare a site-ului, conform cointelegraph.com.

În cea mai recentă versiune, pot fi observate modificări care includ adăugarea modelelor AI Google, a capabilităților Bard și Cloud AI, la serviciile pe care le poate antrena folosind „informații care sunt disponibile public online” sau din „alte surse publice”.

Actualizarea politicii deduce că Google explică acum publicului și utilizatorilor săi că orice este încărcat public online ar putea fi folosit în procesele sale de instruire cu sistemele AI actuale și viitoare pe care le dezvoltă.

Această actualizare de la Google vine la scurt timp după ce OpenAI, dezvoltatorul popularului chatbot AI ChatGPT, a fost acuzat de un proces colectiv în California, pentru presupusele accesări de informații private de la utilizatori prin internet.

Procesul susține că OpenAI a folosit date din milioane de comentarii de pe rețelele sociale, bloguri, Wikipedia și alte informații personale de la utilizatori pentru a instrui ChatGPT fără a obține mai întâi consimțământul pentru a face acest lucru. Procesul concluzionează că acest lucru, prin urmare, a încălcat drepturile de autor și drepturile de confidențialitate a milioane de utilizatori de pe internet.

Modificarea recentă a Twitter a numărului de tweet-uri pe care utilizatorii le pot accesa în funcție de starea lor de verificare a contului a provocat zvonuri pe internet că aceasta a fost impusă parțial din cauza răzuirii datelor AI.

Documentele dezvoltatorilor Twitter arată că au fost impuse limite de rată ca metodă de gestionare a volumului de solicitări făcute către interfața programului de aplicații a Twitter.

Elon Musk, proprietarul și fostul CEO al Twitter, a scris recent pe Twitter despre platforma „obținerea de date jefuite atât de mult încât a degradat serviciul pentru utilizatorii normali”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.