Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google va plăti pentru ştiri de „înaltă calitate” entităţi media din trei ţări

Google
Google

Compania Google a anunţat că va plăti anumite entităţi media pentru articole „de înaltă calitate” pe care le foloseşte, în urma presiunilor făcute de publisheri, scrie BBC, potrivit news.ro.

Google va plăti pentru ca utilizatorii săi să aibă acces la ştiri altfel blocate de un aşa-numit paywall de anumite site-uri.

Primele site-uri incluse provind din Australia, Brazilia şi Germania. Autorităţile din unele ţări anchetează deja cum companiile tehnologice folosesc conţinutul jurnalistic fără a plăti pentru el.

Australia a stabilit un plan pentru a forţa Google şi Facebook să plătească entităţile de ştiri sub incidenţa legilor competiţiei. Franţa a emis recent un ordin pentru Google să facă acelaşi lucru.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Într-un anunţ publicat pe blogul companiei, Google a spus că „va plăti publisherii pentru conţinut de înaltă calitate” şi că va oferi gratuit utilizatorilor săi anumite articole de pe site-uri care necesită abonare.

Deocamdată, în această iniţiativă sunt incluse grupul Spiegel (Germania), publicaţiile InQueensland şi InDaily (Australia) şi Diarios Associados (Brazilia).

Compania a mai precizat că negociază cu mai mulţi parteneri care speră să se alăture programului în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.