Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google vrea să cheltuie o sumă uriașă pentru clădiri de birouri și centre de informații

google

Google, divizie a grupului Alphabet, va cheltui în 2019 peste 13 miliarde de euro pentru înfiinţarea de centre de date şi birouri în Statele Unite, transmite Reuters, relatează News.ro.

Citește și: UE face apel la statele membre să profite de potenţialul canabisului în scopuri medicale

”Aceste investiţii noi ne vor conferi capacitatea de a angaja zeci de mii de angajaţi şi vor permite înfiinţarea a peste 10.000 de locuri de muncă în sectorul construcţiilor din Nebraska, Nevada, Ohio, Texas, Oklahoma, Carolina de Sud şi Virginia", a scris pe blog directorul general al Google, Sundar Pichai.

Prin aceste investiţii, Google va fi prezentă în 24 din cele 50 de state americane.

Google va continua să îşi extindă prezenţa în Chicago şi Washington, iar forţa de muncă a companiei se va dubla în Virginia şi Georgia.

În 2018, Google a angajat peste 10.000 de persoane în Statele Unite şi a efectuat investiţii de peste 9 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul al patrulea, Google a raportat costuri şi cheltuieli în valoare de 31,07 miliarde de dolari, în creştere cu 26% faţă de anul precedent. Cheltuielile de capital au urcat cu 64%, la 7,08 miliarde de dolari.

Reuters a relatat săptămâna trecută că Amazon.com analizează mai multe opţiuni pentru mutarea unei părţi din noul sediul central din New York, în cazul în care planul actual va eşua din cauza opoziţiei locale.

Google a întâmpinat unele piedici legate de extinderea prezenţei sale la San Jose, aflat în apropiere de sediul central din Mountain View, dar în rest nu a înregistrat o opoziţie locală puternică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.