Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu cere viitorului Guvern un studiu de impact privind marirea salariilor bugetarilor

Gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a cerut miercuri viitorului Guvern sa realizeze un studiu de impact privind maririle salariale votate chiar astazi de Camera Deputatilor, inclusiv de cei de la PNL. Acestea presupun o crestere de 10% pentru salariile tuturor bugetarilor, mai putin a celor din sistemul medical, care vor primi o majorare de 25%.

"Partidul Național Liberal nu s-a opus, nu se opune și nu se va opune niciodată măsurilor prin care se prevede majorarea salariilor pentru toate categoriile de salariați din sistemul bugetar.

PNL susține majorarea salariilor tuturor bugetarilor, cu amendamentul că, în acest moment, nu există un studiu de impact fundamentat privind implementarea acestei măsuri, iar Ministerul de Finanțe a arătat că o astfel de măsură nu este sustenabilă și ar crea un deficit bugetar de 5 miliarde de lei pentru anul 2016.

Având în vedere aceste elemente, ne exprimăm îngrijorarea că există posibilitatea afectării indicatorilor macroeconomici ai României, în lipsa unei dezbateri transparente, responsabile și dispunând de toate cifrele relevante în acest sens. PNL dorește ca o astfel de măsură să fie și aplicabilă, pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți de PSD din rațiuni strict electorale și populiste.

Totodată, avem în vedere faptul că, în acest moment, România are un guvern interimar, iar în prezent încă nu există un proiect de buget pentru anul 2016, o lege a salarizării unitare şi niciun acord cu instituţiile financiare internaţionale.

Vom solicita noului Guvern să analizeze impactul pe care îl va avea Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.35/2015 privind salarizarea pe 2015 și să evalueze cu prioritate această situație atunci când va elabora proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2016", a precizat Alina Gorghiu intr-un comunicat de presa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.