Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: In domeniul bugetar sunt salarii ordinare

alina gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni la Digi 24 ca salariile bugetarilor sunt 'ordinare', insa considera ca acestea nu ar trebui marite nechizuit. De aceea il acuza pe Victor Ponta de populism si ii cere sa fie prudent si sa nu mai faca promisiuni iresponsabile bugetarilor.

"Nu voi fi adepta spiralei populismului in care ne impinge Victor Ponta. E adevarat in domeniul bugetar sunt salarii ordinare. Avem un prim-ministru care arunca peste tot cu bani, cand ar trebui sa faca lucuri responsabile", a spus Alina Gorghiu.

Ea a subliniat nevoia de prudenta atat in ceea ce Guvernul promite, cat si in ceea ce este legiferat. Gorghiu doreste ca experienta din 2008 cu dublarea salariilor profesorilor sa nu se mai repete iar legine care vor fi votate in Parlament sa fie sustenabile.

Co-presedintele PNL a mai precizat ca spera ca discutiile pe Codul Fiscal de joi sa fie constructive, rationale si sa se ajunga la un consens real si la o solutie cat mai buna pentru Codul Fiscal. La dezbateri sunt asteptati liderii partidelor: PSD, PNL, ALDE, UNPR. UDMR.

"Este un demers firesc. Ideea de dezbatere si de acord politic a fost avansata de PNL de acum o luna.

In prima etapa am vazut ca in vreo trei Comisii din Senat se uitase acel acord politic, dar ma bucur ca ratiunea a invins si gasesc oportun acest demers facut de Liviu Dragnea si eu si Vasile Blaga vom merge la aceste discutii.

As vrea sa lasam bucataria din PSD de-o parte. Ponta refuza sa inteleaga ca nu mai e presedinte PSD iar domnul Dragnea incearca firesc sa isi intre in dreptul functiei pe care a dobandit-o.

Acest Cod Fiscal nu trebuie sa poarte o eticheta, ci sa fie in avantajul mediului de afaceri.

Discutia va fi purtata usor altfel. De ce a fost retransmis Codul Fiscal la reexaminare? - A fost retransmis pentru ca legi votate anterior n-au fost respectate - deficitul angajat de Romania de exemplu. A fost necesara o provocare la dezbatere pentru a vedea analizand impactul fiecarei masuri fiscale unde ajungem.

Joi s-a agreeat ca o prevedere importanta - sa fie prevazut deficitul care sa nu poata fi depasit. Masurile care duc la depasirea deficitului nu pot fi aplicate.

As vrea sa aduc in discutie nevoia de a vedea la termen cum se contureaza bugetul pe 2016. Vedem care sunt cheltuielile, care sunt veniturile, astfel incat sa vedem cine are dreptate.

Nu vad de ce ar crede cineva ca nu iesim din acest impas. Personajele adepte ale populismului au fost izolate de PSD", a delcarat Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.