Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu intervine. Apel pentru ministrul Toader cu privire la concursul pentru şefia DNA: 'Îi cer să deruleze un proces echidistant şi echitabil'

facebook
alina gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a solicitat joi, la Timişoara, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să fie echidistant şi echitabil în selecţia viitorului şef al DNA şi a îndemnat cât mai mulţi procurori să candideze la această funcţie. 

"Îi cer să deruleze un proces echidistant şi echitabil în selecţia noului procuror-şef al DNA şi încurajez toţi procurorii care îndeplinesc condiţiile legale pentru a concura la acest post, să se înscrie în competiţie. Astfel, îi va fi destul de dificil lui Tudorel Toader să selecteze din joben exclusiv opţiunea sa şi a domnului Dragnea", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Alina Gorghiu, conform agerpres.ro

Ea şi-a exprimat convingerea că procesul de selecţie a succesorul Laurei Codruţa Kovesi va fi "ultima şansă" pentru ministrul Toader să repare imaginea sistemului de Justiţie, pe care a deteriorat-o cu poziţionările sale publice, cu toate propunerile pe care l-a făcut la nivelul ministerului.

Google i-a luat prin surprindere pe advertiseri - Gigantul IT a introdus noi instrumente. Analiștii urmăresc schimbările cu îngrijorare


"Mai ales acum, când cred că Liviu Dragnea este disperat de situaţia juridică personală, nu-l va ţine mult în guvern (pe Tudorel Toader - n.r.), pentru că nu mai prea este util. Asta, după ce legile Justiţiei au fost trimise către Curtea Constituţională a României şi Tudorel Toader s-a ferit să se implice în elaborarea şi modificarea lor", a punctat senatorul liberal. 

Gorghiu s-a declarat convinsă că România are procurori cu o carieră profesională integră, buni profesionişti, fără controverse în istoricul profesional, cu succese profesionale şi care nu au prietenii politice şi care ar putea îndeplini funcţia de şef al DNA. 

Referitor la situaţia Laurei Codruţa Kovesi, liberala a menţionat că a luat act de decizia acesteia de a continua cariera exclusiv de magistrat şi de faptul că, la nivelul Parchetului General, s-a găsit o formulă astfel încât să fie valorificată expertiza pe care aceasta o are în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.