Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu, ironica la adresa fuziunii PC-PLR: Unii ar trebui sa accepte apusul carierei

gorghiu tariceanu

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Sibiu, că unii din cei care au realizat vineri fuziunea dintre PLR şi PC "ar trebui să accepte apusul carierei politice".

"Sunt absolut convinsă că cetăţenii din România ştiu care este singurul proiect de dreapta viabil, legitim şi mai mult de atât nu are sens să comentez. Este opţiunea fiecăruia să îşi facă destinul politic cum crede, eu cred însă că unii din cei care fac astăzi fuziunea ar trebui să accepte apusul carierei politice", a afirmat Alina Gorghiu.

Aceasta a lăsat să se înţeleagă că nu ştia de această fuziune, motiv pentru care i-a întrebat iniţial pe jurnalişti dacă "astăzi are loc măreţul eveniment". "Astăzi are loc măreţul eveniment? Doar că nu ştiam când are loc evenimentul cu fuziunea, de aceea vă întrebam, aşa de important e în opinia PNL", a spus Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL anunţă că această fuziune nu schimbă cu nimic strategia de campanie a PNL, ea numindu-i pe cei de la PLR şi PC "sateliţii PSD-ului". "Strategia noastră de campanie nu este deloc legată nici de ALDE, nici de PSD, nici de sateliţii PSD-ului cum este PLR-ul, cum este PC-ul", a adăugat Alina Gorghiu.

Ea se va afla vineri şi sâmbătă în judeţul Sibiu, alături de lideri ai liberalilor din regiune. Vineri aceasta participă la Colegiul Director Judeţean al PNL Sibiu, iar sâmbătă va avea o şedinţă regională pentru pregătirea campaniilor de anul viitor.

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formaţiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel naţional, denumirea de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), iar sigla acestuia este "o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete".

Potrivit protocolului semnat, alegerile în cadrul ALDE, la nivel local şi naţional, se vor putea desfăşura, pe baza Statutului ALDE, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.