Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: Nu se pot face amendamente la decretul privind instituirea stării de urgenţă; Parlamentul îl încuviinţează sau nu

www.facebook.com
gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu precizează că nu pot fi făcute amendamente la decretul privind instituirea stării de urgenţă, ci doar observaţii de care se va ţine cont când se va adopta legislaţia subsecventă sau se vor lua măsurile ulterioare.

"La şedinţa Bpr de ieri (n.r. - luni) am încercat să le explic lui Marcel Ciolacu şi altora din PSD, care tot spuneau public cum vor face ei modificări, că nu poţi face amendamente la decretul privind instituirea stării de urgenţă. Cât am putut, evident, că ei le ştiu pe toate mai bine decât oricine! Doar că ei sunt în etapa de afirmare politică, nu de solidarizare cu cei care fac eforturi în situaţia aceasta generată de coronavirus", a scris Gorghiu, marţi, pe Facebook.

Ea subliniază că Parlamentul trebuie să încuviinţeze acest decret fără pierdere de timp.

Citește și: Cum să îţi protejezi sănătatea mintală în fața provocărilor aduse de pandemia de coronavirus

"Bineînţeles că orice observaţii sunt bine-venite, dar de ele se poate ţine cont când se va adopta legislaţia subsecventă sau se vor lua măsurile ulterioare. Aşa că le spun încă o dată colegilor din PSD: instituirea stării de urgenţă este prerogativa exclusivă a preşedintelui Republicii. Parlamentul încuviinţează sau nu respectivul decret. Atât de simplu!", conchide senatorul PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că decretul privind instituirea stării de urgenţă conţine şi lucruri "care nu sunt foarte bine făcute", menţionând că parlamentarii vor face observaţii la acest document, iar şeful statului poate să ţină sau nu cont de ele.

"Am studiat decretul. Am avut şi un Birou permanent, şedinţă video - pentru prima oară în acest mod în Parlament. Există anumite lucruri în decret care nu sunt foarte bine făcute. Acum, procedural, Parlamentul poate aproba sau nu acest decret, nu poate interveni. În schimb, noi vom avea mâine mai multe şedinţe de comisii: Comisia de buget, apărare, sănătate, juridică, în care parlamentarii o să facă anumite observaţii în raportul cu privire la hotărârea de încuviinţare a stării de urgenţă. Preşedintele României poate să ţină cont de aceste observaţii sau nu. Dacă doreşte să ţină cont de aceste observaţii ale parlamentarilor trebuie să anuleze acest decret şi să emită alt decret", a precizat Ciolacu, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.