Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: Partea bună este că nu mai avem nici măcar un protest în nicio instanţă din România

Facebook
Alina Gorghiu

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că este important că nu mai există nici măcar un protest în nicio instanţă din România şi a mulţumit celor de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) că au transmis mesajul către magistraţi pentru a îi încuraja „să reintre în săli şi să arătăm că Justiţia este un serviciu public în interesul cetăţeanului”. Ea a mai spus că, la instanţele din rata de jurisdicţie a Tribunalului Vrancea au fost 55.489 de dosare pe rol, comparativ cu anul 2022 în care au fost doar 50.000 de dosare, iar dintre acestea 33.090 de cauze au fost soluţionate. Minsitra PNL a mai precizat că schema de persona din Vrancea va fi mai bine populată, din luna marite, comparativ cu anul precedent.

„Sunt provocări foarte multe pentru sistemul judiciar şi în general pentru justiţie. Am să vă dau câteva date statistice, ca să înţelegeţi de ce era important să arăt toate deschiderea pentru colegii noştri magistraţi din Vrancea. Cifrele arată că volumul de activitate de anul trecut sunt mai mari faţă de 2022. Nu cred că este o surpriză pentru nimeni, cu o schemă de personal care nu a crescut, dar la finalul lunii martie va fi mult mai bine populată decât în 2023. De exemplu, la instanţele din rata de jurisdicţie a Tribunalului Vrancea au fost 55.489 de dosare pe rol, comparativ cu anul 2022 în care am avut doar 50.000 de dosare. Soluţionate din acestea a fost un număr relevant 33.090 de cauze. Rămâne încă un număr important de cauze nesoluţionate, dar i-am provocat pe colegii judecători de la tribunal şi nu numai, că erau prezenţi colegi de la toate instanţele, să încercăm să soluţionăm mult mai bine şi la calitate ridicată restul dosarelor, astfel încât să putem să avem un bilanţ la anul mult mai bun”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PNL Vrancea.

Aceasta a mulţumit CSM pentru implicarea în transmiterea îndemnului către magistraţi să reintre în sălile de judecată şi a adăugat că „partea bună este că nu mai avem nici măcar un protest în nicio instanţă din România”.

„Partea bună este că nu mai avem nici măcar un protest în nicio instanţă din România. Acesta este lucru extraordinar şi le mulţumesc celor din CSM că au ajutat la diseminarea mesajului că e important ca toţi magistraţii să reintre în săli şi să arătăm că Justiţia este un serviciu public în interesul cetăţeanului”, a conchis Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.