Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu, replica lui Dragnea privind criteriile de integritate: N-a fost sa fie. Ghinion

alina gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat miercuri sceptica in privinta implementarii criteriilor de integritate anuntate de PSD. Aceasta i-a atras atentia presedintelui PSD Liviu Dragnea ca i-ar fi placut ca plagiatul sa fie printre criteriile de integritate ale acestui partid cand premierul Victor Ponta avea aceasta problema, dar 'n-a fost sa fie. ghinon'.

"Dacă ar fi o concurenţă reală eu aş fi tare, tare fericită. Din nefericire cel puţin pentru PNL am alergat de unii singuri pe culoarul acesta încercând să reformăm partidul din interior şi în momentul în care nu ai concurenţă, căci la PSD nu putem vorbi de concurenţă atunci când vine vorba de moralitate, de integritate, este destul de greu să faci paşi înainte.

Ati mentionat plagiatul. Mi-ar fi plăcut ca PSD să aibă o reacţie sau o poziţie publică şi să vină cu aceste criterii când aveau în curte premierul care avea această problemă. Nu a fost să fie. Ghinion.

Citeste si: Surse: Dragnea lovește PNL cu integritatea

Însă o să vedeţi că pe data de 11 criteriile despre care noi chiar vorbim acoperă toate aspectele invocate de societatea civilă. Mă bucur că am reuşit în urma unei discuţii destul de dure şi cred că va avea loc aceeaşi discuţie dură şi în filialele judeţene unde se vor aproba aceste criterii înaintea Consiliului Naţional, dar produsul, rezultatul, suma acestor criterii de selecţie privitoare la integritatea candidaţilor este fără precedent în societatea românească pentru un partid politic. Nu am niciun fel de ezitare să vă spun că PNL va fi singurul partid care va avea în statut aceste criterii şi le va şi implementa. Veţi vedea diferenţele dintre noi şi acel cod de conduită propus care niciodată nu va fi implementat la PSD este de la cer la pământ", a declarat Alina Gorghiu.

Totodata ea a precizat de asemenea ca si-ar dori ca in evaluarea candidatilor sa se implice si reprezentantii societatii civile.

"Mi-aş dori să văd şi un parteneriat cu societatea civilă la evaluarea fiecărui candidat pentru că atributul evaluării pentru toţi candidaţii de la nivel judeţean până la primarul de municipiu revine organizaţiei judeţene aşa cum este firesc (...), iar primarii de municipiu reşedinţă de judeţ vor cădea în competenţa structurii centrale - a Biroului Politic Central", a conchis Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.