Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: Cătălin Cherecheș va avea pat individual în detenție, apă potabilă și apă caldă permanent

gandul.ro
Catalin Chereches

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a decarat că fugarul Cătălin Cherecheș este în drum se România și va fi cazat cu încă două persoane într-un penitenciar unde recent au fost inaugurate noi locuri de detenție, cu pat individual, cu acces permanent la apă potabilă și apă caldă.

„Va fi astăzi adus în România pe cale terestră, excortat de colegii din Germania. La graniță îl vor prelua colegii din poliția română.

Nu vă pot da informații despre traseu, nu sunt publice pentru că ne dorim să-l aducem în cât mai bune condiții.

Fugarul își va executa pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis. Pentru a pune în aplicare mandatul european, Ministerul Justiției a oferit autorităților din Germania un set de garanții cu privire la condițiile din penitenciare”. a declarat Alina Ghorghiu într-o declarație de presă.

Garanțiile cu privire la condițiile de detenție au fost apreciate pozitiv de instanțele din Germania, astfel încât s-a decis predarea lui Cătălin Cherecheș.

„Va fi încarcerat conform angajamentului la penitenciarul Rahova pentru o perioadă de carantină și observare de 21 de zile. Secția este destinată persoanlor condamnate, majore de sex masculin”, a precizat ministrul Justiției.

Condițiile în care va sta fostul primar fugar

După perioada de carantină, Cherecheș va fi transferat într-un alt penitenciar în care va executa pedeapsa. Penitenciarul se află în proximitatea domiciliului condamnatului.

„Va fi cazat cu maxim încă două persoane, într-o cameră cu o suprafață de aproximativ 19 mp care include și mobilierul aferent și fără să cuprindă spațiul sanitar. Nu se va pune problema de condiții precare de detenție. Va avea pat individual, mobilier, insatlații de încălzire, utilități igienico-sanitare cu acces permanent la apă potabilă și apă caldă. Va beneficia de alimentație diversificată, acces la un punct comercial, acces la publicații și asistență medicală”, a percizat Gorghiu referitor la condițiile din penitenciarul Rahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.