Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorj: Sancţiuni de aproximativ 270.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă în ultimele două săptămâni

ITM
Inspectia Muncii ITM

Inspectorii de muncă au efectuat, în ultimele două săptămâni, peste 100 de controale la angajatorii din judeţ, fiind aplicate sancţiuni de aproximativ 270.000 de lei pentru neregulile depistate, informează, marţi, un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Potrivit sursei citate, în perioada 13-24 februarie, inspectorii de muncă gorjeni au efectuat 104 controale care au vizat atât relaţiile de muncă, cât şi securitatea şi sănătatea în muncă. Au fost aplicate 61 sancţiuni contravenţionale în valoare de 268.000 lei şi au fodt dispuse 255 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

"De la începutul anului şi până în prezent, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a fost înregistrat un număr de 90 petiţii care se referă la problemele cu care se confruntă cetăţenii. Subliniem faptul că inspectorii de muncă sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.", a declarat, citat în comunicatul de presă, inspectorul şef al instituţiei, George Octavian Romanescu.

Conducerea ITM Gorj mai atrage atenţia tuturor angajatorilor să respecte legislaţia muncii în vigoare, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în caz contrar riscând aspre sancţiuni contravenţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.