Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gospodăriile din România şi-au majorat veniturile cu 2,4% în al doilea trimestru, la 3.329 lei/lună

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Veniturile totale ale gospodăriilor din România au crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 2,4% faţă de trimestrul anterior, până la 3.329 lei (727 euro) pe lună, în timp ce cheltuielile s-au majorat cu 1,3%, la 2.797 lei (611 euro), arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primul trimestru din 2017, veniturile medii ale unei gospodării au fost de 3.250 lei (710 euro), iar cheltuielile - de 2.761 lei (603 euro) pe lună.

Veniturile lunare ale unui membru al familiei au fost de 1.264 lei (273 euro) în al doilea trimestru din acest an, cu 31 de lei mai mult faţă de trimestrul precedent, anunță News.ro.

Citește și: Guvernul alocă 6 milioane de lei pentru evenimentele desfăşurate la Iaşi cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Totuşi, din veniturile totale lunare ale unei gospodării în al doilea trimestru, doar 3.011 lei (658 euro) au fost venituri băneşti (1.143 lei pe persoană), restul fiind considerate venituri în natură.

Mai mult de jumătate - 61,2% - din veniturile totale ale gospodăriilor au provenit din salarii în perioada aprilie-iunie 2017, nivel în creştere faţă de cel înregistrat în primul trimestru, când salariile reprezentau doar 59,7% din venituri.

"La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (21,7%), veniturile din agricultură (2,3%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,3%) şi cele din proprietate şi din vânzări de active din patrimoniul gospodăriei (1,4%)", se precizează în comunicatul INS.

O pondere importantă deţin şi veniturile în natură (9,6%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (8,2%).

În privinţa consumului, o gospodărie din România a cheltuit lunar, în al doilea trimestru din acest an, 2.797 lei (sau 1.062 lei/persoană), adică 84% din veniturile totale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.