Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grădină zoologică inundată după explozia barajului de la Nova Kakhovka: Numai păsările ar putea supraviețui

baraj ucraina

O grădină zoologică din Nova Kakhovka ocupată, „Kazkova Dibrova”, este complet inundată din cauza exploziei de la barajul Kakhovka, a declarat organizația pentru drepturile animalelor UAnimals pe 6 iunie.

„Numai lebedele și rațele ar putea scăpa”, a scris organizația.

UAnimals a aflat acest lucru de la o sursă din conducerea grădinii zoologice, care a rămas anonimă din motive de securitate.

"Am încercat tot posibilul să salvăm grădina zoologică sub ocupație. Acum, nu mai există", a spus sursa, citată de UAnimals.

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a raportat dimineața devreme a zilei de 6 iunie că forțele ruse au aruncat în aer barajul Kakhovka, provocând inundații masive ale satelor din aval de râul Nipro.

Orașul Nova Kakhovka a fost ocupat de forțele ruse la scurt timp după începutul invaziei pe scară largă pe 24 februarie 2022.

Primarul exilat din Nova Kakhovka, Volodymyr Kovalenko, a raportat inundații majore în oraș în primele ore ale dimineții zilei de 6 iunie.

Începând cu ora 6:30, ora Kievului, Kovalenko a spus că teatrul lui Nova Kakhovka și o stație de bărci au fost inundate, iar apa se apropia de alte zone din oraș.

Primarul a adăugat că a fost dificil să ia legătura cu sursele sale din Nova Kakhovka din cauza internetului instabil, pe care l-a numit o încercare a autorităților de ocupație ruse de a evita răspândirea informațiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.