Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grădiniţe cu risc seismic din Sectorul 4 vor fi reconstruite - Preşcolarii, mutaţi de la 1 septembrie

Primaria Sectorului 4
gradinita

Primăria Sectorului 4 anunță, duminică, că va reconstrui şase grădiniţe încadrate în clasa I de risc seismic, urmând ca de la 1 septembrie preşcolarii să fie mutaţi, timp de un an, în alte spaţii, anunță MEDIAFAX.

Primăria Sectorului 4 anunță că peste 66 de milioane de lei, adică aproape 14 milioane de euro, fonduri guvernamentale, obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și cofinanțare de la bugetul local, vor fi investiți în reconstruirea a 6 grădinițe încadrate în clasa I de risc seismic, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare.

“Am decis ca, de la începutul acestui an școlar, niciun copil din Sectorul 4 să nu mai meargă la grădiniță în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic. Nimic nu este mai important decât copiii noștri, decât siguranța lor, iar aceasta ține doar de responsabilitatea celor care trebuie să aibă grijă de ei. Rolul nostru este să stabilim proiecte cu beneficii pe termen lung pentru locuitorii Sectorului 4, iar dacă ne dorim performanță de la copiii noștri, trebuie să le asigurăm confortul și facilitățile necesare în grădiniță și în școală”, a transmis Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Edilul precizează că în cazul a 5 grădinițe, clădirile vor fi demolate, în locul lor urmând să fie ridicate noi construcții, iar în cazul celei de-a șasea, este vorba despre reparații capitale- consolidare, reabilitare, termoizolare - urmând a se construi și un nivel în plus, pentru ca numărul de grupe să poată fi extins.

"Pentru că astfel de lucrări nu se pot executa cu copiii în grădinițe, am decis ca, de la 1 septembrie, să relocăm, timp de un an, cele 44 de grupe de preșcolari din cele 6 grădinițe în spații special amenajate pentru ca celor mici să le poată fi asigurat accesul la educație, în cele mai bune condiții”, a explicat Ana Maria Mocăniță, directorul general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4.

Atac puternic al aviației israeliane în Siria. Au fost atacate ținte pentru a împiedica un atac al dronelor iraniene (armată)

Astfel:

- Grădinița Școlii nr. 194, din Str. Alexandru Obregia, nr. 7, va fi mutată temporar în spații amenajate la aceeași adresă.

- Grădinița “101 Dalmațieni” (str. Aliorului nr. 5) va fi relocată în spațiile din strada Poștalionului 97-101, care au găzduit, în anul școlar trecut, o altă grădiniță din Sectorul 4 relocată pentru consolidare - “Înșir’te mărgărite”. De altfel, tot în spațiile din Poștalionului 97-101 va fi mutată temporar și Grădinița Școlii „Avram Iancu”, din str. Stupilor, nr. 1.

În cazul acestor grădinițe, Primăria Sectorului 4 va asigura transportul gratuit al copiilor și al părinților ce-i însoțesc - dimineață, la prânz și seara, la orele programate de directorul grădiniței.

- Grădinița Școlii Nr. 96 (strada Rezonanței, nr. 2) va fi relocată în Centrele de Incluziune Socială (CIS) situate în șos. Berceni, nr. 12A.

- Grădinița Școlii Gimnaziale Nr. 308 (str. Izvorul Oltului, nr. 3) va fi mutată temporar în spații amenajate la Școala “Emil Racoviță”, din Strada Emil Racoviță, nr. 1, respectiv, la Școala nr. 165, pe Aleea Slătioara nr. 8.

- Grădinița nr. 30 va fi relocată în spații amenajate la Școala nr. 100, din Calea Văcărești, nr. 296.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.