Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Campania de vaccinare dă semne de gripare - Şedinţa de la Cotroceni, pe fondul scăderii drastice a numărului de vaccinaţi cu prima doză

De la ora 15.00, a început la Cotroceni o ședință de lucru a preşedintelui Iohannis cu premierul și mai mulți membri ai Guvernului pe tema campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. La ședință participă și președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

Şedinţa de la Cotroceni vine într-un moment în care campania de vaccinare dă serioase semne de gripare. De două săptămâni, numărul persoanelor care se prezintă la rapel este mai mare decât numărul celor care se vaccinează cu prima doză. Această statistică a stârnit îngrijorări serioase în rândul oficialilor responsabili de vaccinare, fiind un semn că sunt mai puţini români care vor să se vaccineze.

În ultima săptămână, într-o zi zi s-a depăşit pragul de 50.000 de persoane vaccinate cu prima doză. luni, 17 mai, s-a înregistrat un minim de 34.495 de persoane vaccinate cu prima doză, faţă de peste 60.000 de persoane care s-au prezentat la rapel. Numărul celor vaccinaţi cu prima doză se apropie de cel din perioada Paştelui, fără a exista însă circumstanţele speciale de atunci. De altfel, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat peste 50.000 de persoane vaccinate cu prima doză doar în două zile, cu ocazia unor maratoane de vaccinare.

Adevărata problemă a statisticilor oficiale va fi după această perioadă. În cazul în care numărul zilnic de persoane vaccinate cu prima doză rămâne sub 50.000, în curând autorităţile nu se vor mai putea lăuda cu peste 100.000 de vaccinaţi pe zi. Va fi momentul în care, potrivit unor surse din rândul autorităţilor, s-ar putea apela la măsuri de constrângere mai severe, prin introducerea unei discriminări mai accentuate între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, în privinţa accesului la diverse servicii şi libertăţi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.